Új polcrendszer a tisztítószereknek, hogy ne a földön tartsam őket

A hagyományos, mindenki által használt tisztítószerek és a természetes tisztítószerek közti legnagyobb különbség az összetevőkben rejlik. Mindkettőnek van jó és rossz oldala is.

A boltokban kapható előre csomagolt tisztítószerek legnagyobb előnye, hogy csak megveszed, használod és kész, de tele van hátrányokkal, hiszen rengeteg kémiai anyagot tartalmaz, amik károsak lehetnek a használójára nézve, a gyártásuk sem környezetbarát. Ezzel szemben a természetes anyagokból készült tisztítószereknek rengeteg előnyük van és az egyetlen, engem zavaró hátrányuk az, hogy több helyet foglalnak.

Míg egy hagyományos tisztítószer nagyon sok mindenre használható, addig a természetes tisztítószerekből több fajtára van szükségünk a lakás kitakarításához. A végeredmény általában teljesen ugyanaz, ugyanolyan csillogó lesz minden, mintha a vegyi anyagokkal teli tisztítót használtuk volna, csak egy kicsit időigényesebb és a tárolás is nehezebben megoldható.

Ezek olyan kényelmi szempontok, amiket bárki fel tud áldozni azért, hogy káros vegyi anyagok nélkül tartsa rendben a lakását.

A tisztítószereim eddig a földön sorakoztak a fürdőszobában, de végre elhatároztam magamat és vettem egy polcrendszert,amire felpakolhatom őket. A polcrendszer, amit vettem nagyon jó megoldásnak bizonyult. A fürdőszobában nagy a pára, sok a víz, így alaposan át kell gondolni azt, hogy milyen polcokat teszünk be, milyen tárolókat használunk ott, hiszen a víz, a párás levegő nem minden anyagnak kedvez. A fürdőszobában leggyakrabban műanyagot használnak, de én igyekszem a lehető legkevesebb műanyagot használni az életemben, ezért ezt az opciót egyből el is vetettem.

Az interneten keresgéltem fém polcrendszer kategóriában, mikor rátaláltam a rackinglog.hu oldalára, ahol rengeteg különféle polcrendszer kapható.

A legjobban a salgó polcrendszer tetszett meg, mert ez egy igazán időtálló megoldás a tárolásra. Acélból készült, aminek nem árt meg a nedves levegő a fürdőszobában, a polcai pedig mozgathatóak, így minden polcot olyan magasra alakítok ki, amilyen magasra csak akarom. Így nem lesz azzal gond, hogy a kisebb és nagyobb tisztítószerek nem férnek el rendesen egymás mellett.

A rackinglog,hu- n rendeltem meg a polcrendszert, amit pár napon belül ki is szállítottak. Természetesen mindent lemértem, mielőtt megrendeltem, hiszen ezek az adatok szükségesek is voltak ahhoz, hogy méreteit tekintve is a legmegfelelőbb polcrendszert kapjam a pénzemért.

Nem is kellett felhívnom őket, mert volt olyan gomb a honlapjukon, amellyel visszahívást tudtam kérni. Hamar fel is kerestek, mindent megbeszéltünk a rendelésemmel kapcsolatban, bővebb tájékoztatást kaptam a polcokról is, bár mindent el tudtam olvasni a honlapjukon, így ezek nem hatottak igazi újdonságként, a honlapjuk amúgy nagyon jól fel van építve, nagyon könnyű eligazodni rajta és tényleg nagyon jó leírásokat lehet találni az egyes polc fajtákról is.

A polc tehát nagyon hamar megérkezett és az összerakása is éppen olyan egyszerű volt, mint ahogyan azt olvastam az interneten. Nem volt semmi bonyolult benne. A tisztítószereimnek pedig tökéletes helyet biztosít a polcrendszer. Az egész fürdőszobát átrendeztem emiatt, kiszedtem az eddigi polcokat, és erre tettem ár mindent. Elég jól néz ki és nagyon strapabírónak is tűnik. Nekem tetszik az egyszerű kinézete, mondjuk egy kicsit feldobtam, ugyanis tettem rá egy pár virágot is.

A tisztítása is egyszerű, nem kényes anyag, így ha valamit ráborítok véletlenül, azt elég egyszerűen le is tudom takarítani róla.

Külön örülök neki, hogy nem fából van vagy műanyagból, mert azok sokkal gyorsabban tönkre mennek, ez a polcrendszer pedig még sokáig jó szolgálatot fog tenni nekem.