Környezetbarát hűtés és fűtés hőszivattyúval!

A csodaszép közös otthon kialakításának első lépései

Nemrég beköltöztünk a végleges otthonomba a párommal. Egy régi építésű lakást vettünk, sok lesz még a felújítani való rajta, de már most nagyon szeretjük. Távol van a város zajától, de még sincs annyira messze, hogy elessünk a városi lét előnyeitől. Ideális otthon családalapításhoz, gyerekneveléshez is. A lakáshoz ugyanis tartozik egy kisebb kert is, ahol egy picike játszóteret is kialakítottak a házban lakó gyerekek részére. Iskola, óvoda van a közelben, így szerencsére ez a rész is pipa. A szomszédok csendesek, nyugodtak, és nagyon kedvesek, azt kell, hogy mondjam. Tényleg, eddig egy szavunk nem lehet az itteni körülményekre. Remélem, ez így is marad, és tényleg valódi otthont teremthetünk az új kis lakásunkból!

Már el is kezdtük előkészíteni a munkálatokat: új padló, új csempe, új elrendezés. Ki kell cserélni a világítást, újra kell festeni a falakat. Az előszobát pedig teljesen átalakítjuk: eltüntetjük a tárolókat, és találunk helyet egy nagy, tágas beépített szekrénynek. Azonban nem csak a dizájnt és a belső építészetet terveztük meg ilyen gondossággal. Gondolunk a jövőre és az energiafogyasztásunkra is. Mindketten elég tudatosan éljük az életünket e téren, igyekszünk a környezetet kímélve megoldani a szükségleteinket. Ezért is gondolkoztunk a fűtés korszerűsítésében. Ezt pedig a legkörnyezetbarátabb módon hőszivattyú segítségével fogjuk tudni megoldani. Egy ismerősünk ajánlotta ezt a módszert, és mivel mindketten eléggé pártoljuk az efféle zöld megoldásokat, úgy döntöttünk, adunk egy lehetőséget a hőszivattyú témának.

Minden, amit a hőszivattyúkról tudni érdemes

Kicsit utána olvastunk az interneten, és meglepődve konstatáltunk, mennyiféle megoldás létezik ma már. Ti például tudjátok, mi a különbség a levegő-levegő, levegő-víz, vagy a víz-víz felhasználású hőszivattyúk között? Ne aggódjatok, ha nem találunk rá a KlímaGlobál oldalára, nekünk is kevesebb infónk lett volna ebben a témában. Most már azonban mindegyik típust jól ismerjük, és tisztában vagyunk egy esetleges telepítés előnyeivel és hátrányaival is. Mivel lakásba szeretnénk telepíteni a készüléket, ezért a víz-víz típusú megoldások nálunk nem jöhetnek szóba. Ezekhez ugyanis vagy kútvíz vagy talaj szükséges a megfelelő használathoz. Marad tehát a levegő-levegő és levegő-víz keveréses megoldás. A levegő-víz típusú berendezések nagyon egyszerűen telepíthetőek, van azonban egy nagy hátrányuk is. Nehezen viselik ugyanis a telet, és minél hidegebb van odakint, annál kevésbé teljesítenek jól.

A legismertebb hőszivattyúk tulajdonképpen a levegő-levegő típusú szivattyúk. Ezeket tulajdonképpen mindannyian ismerjük, csak nem így szoktuk őket emlegetni. De ha azt mondom, hogy klíma, vagy azt, hogy légkondicionáló, már mindjárt ismerősebben cseng, nem igaz? Na, de mi van akkor, ha az ember bizonytalan az első lépésekben, ahogyan mi is voltunk? Ha korábban nem foglalkoztál ilyesmivel, honnan fogod tudni, mi a jó választás a te igényeidhez és a lakásodhoz? Nos, megint csak a KlímaGlobál csapatát tudnám a figyelmedbe ajánlani. Ők ugyanis ingyenes árajánlatot adnak, és készséggel állnak rendelkezésre, hogy a legjobb megoldást választhasd az otthonodba! És ha mondhatok még egy tippet a végére: nyugodtan nézz utána a Stiebel Eltron és a Panasonic típusú légkondiknak az interneten. Ezeket a típusokat ugyanis biztosan megtalálod a KlímaGlobálnál is, és örömmel segítenek minden infóval, ami ehhez a két márkához kötődik! Kellemes klíma vásárlást!

hőszivattyú
Ha azt mondom, hogy klíma vagy légkondicionáló, mindjárt ismerősebben cseng, nem igaz?