Otthoni tisztítószer készítése a kinyomtatott tanácsok alapján

Sajnos elvesztettem a munkámat, így most rengeteg időm van otthon. A cég nem tudta magát tartani az éves bevételhez, ami azt jelentette, hogy meg kellett válniuk néhány kollégától. Tudom, hogy én amúgy is szerettem volna már más vizekre evezni, de nem gondoltam volna, hogy ilyen hirtelen fog jönni a váltás. Felajánlottam, hogy akkor közös megegyezéssel felmondok, és akkor nem kell olyasvalakit elküldeni, akinek ez nagyon nem jött volna jól. Így meg legalább végre én is léptem egyet és keresek egy másik munkát. Kicsit nehéz úgy, hogy nem pontosan tudom, hogy mivel akarok foglalkozni, de szerencsére hiába jött ez az egész ilyen hirtelen, nem lett ebből bajom, mert van félretett pénzem, így nem fogok éhen halni és nem kell sos elvállalnom olyan munkát, amit a hátam közepére sem kívánnék.

Így hát most az elején ennek a kényszerszabinak kicsit kipihenem magam és olyan dolgokat csinálok, amikre eddig nem volt időm vagy kapacitásom. Rájöttem, hogy egy csomó mindent megígértem anyukámnak az elmúlt hetekben, de csak egyre volt eddig időm, szóval itt volt az ideje, hogy a többinek is nekiálljak.

toner

Szerette volna,ha összeszedek neki néhány tippet és tanácsot, hogyan kell saját, természetes anyagokból készült tisztítószereket megcsinálni otthon. Illetve úgy döntött, hogy tavasszal nekiáll egy kisebb diétának, ahhoz pedig szintén ötletek kellettek neki, hogy mit érdemes enni ilyenkor, meg ilyenek.

Ő egyáltalán nem tudja használni az internetet, a számítógépet, ő nem az a korosztály, ahogy ő mondja. Már nyugdíjas az anyukám, így kell neki valami, amivel lekötheti magát, ezért próbálom rávenni arra, hogy legalább alapszinten tanulja meg kezelni a számítógépet, hogy ne unatkozzon. Bár állítása szerint nem unatkozik! 🙂

Szóval mivel nem használja ezeket a dolgokat, így nekem kell mindent kikutatnom a netről, de nem bánom, most van időm. Meg hátha tanulok valami újat. Szépen összeszedte neki a dolgokat, amire szüksége van, és ezeket szerettem volna kinyomtatni neki, hogy meglegyenek leírva és tudja majd a későbbiekben is használni. Igen ám, de a toner már nem volt jó a nyomtatómban otthon, a környéken meg nem nagyon van nálunk olyan bolt, ahol nyomtatni is lehet.

Internet ismét megnyit, nekiáll keresni – mondogattam magamnak, mint egy robot. Találtam egy oldalt, ahol patronokat, tonereket, nyomtató alkatrészeket lehet kapni egész jó áron, ráadásul ingyenes kiszállítással. Ez igencsak megtetszett, így nézelődni kezdtem ezen az oldalon. A választék hatalmas, ha csak a toneres kínálatot nézem, akkor is annyi féle nyomtatóhoz való toner van a listán, hogy elképesztő.

Láttam, hogy elég gyorsan kiszállítják nem kell heteket várni, sőt, ha többet akar venni valaki, akkor van rá engedmény is. Annál a tonernél is láttam ezt, amelyik nekem kellett. 17 ezer forint körül volt az enyém, és ha kettőt vagy hármat akartam volna venni, akkor kedvezményesen kaptam volna. De most egyelőre elég volt egy, azt meg is rendeltem akkor.

Az a jó, hogy van rájuk garancia, van is egy külön rész az oldalon az eredeti és az utángyártott kellékekhez. Ezt is elolvastam, rendelés előtt a rendelés menetét is végigpörgettem, a kiszállítást is, mindent. Nem rendelek úgy egy új oldalról, hogy el sem olvasom a tudnivalókat.

Szóval pár nap alatt meglett a toner, egy pillanat alatt beletettem a nyomtatóba (hiszen ez elég könnyű) és már ki is próbáltam. Először csak egy-két oldallal, aztán amikor láttam, hogy minden stimmel, akkor kinyomtattam mindent, amire anyukámnak szüksége volt. Összefűztem őket neki, beletettem egy mappába és elvittem neki. Nagyon örült neki, azt mondta, hogy bármit is vesz, csempe a fürdőben nem akar olyan szép és tiszta lenni, mint fénykorában és meg akarja próbálni, hogy ha saját tisztítószert készít, az hogyan hat rá. Aztán mivel már március vége volt, és itt volt a tavasz, a mini-diéta ideje is eljött. Szóval mondhatni, idejében kész lettem ezzel is!