A természetes és nem természetes tisztitószerek logisztikája

A férjem a természetes tisztítószerek megszállottja. Ha rajta múlna, akkor az összes szőnyeg és minden kárpit szódabikarbónával lenne tisztítva. Az utóbbi időben, ha egy kicsit nem figyelek oda, a legújabb felfedezése szerint próbál ruhát mosni, nevesint borostyánleveleket rak a mosógépbe. Ahányszor borostyánlevéllel mos, lelkesen mutogatja a félig koszosan maradt ruhákat. Mintha nem látná rajta a foltokat. Persze tudom, hogy ő már javíthatatlan, úgyhogy sajnálatos módon rám marad a különféle tisztítószerek beszerzésének projektje is.

Ez valóságos logisztikai tudást kíván, már ha gazdaságosan akarom megúszni ezeknek a tisztítószereknek a beszerzését. Ugyanis fokozott figyelemmel kell lennem arra, hogy mely időszakokban, mely boltokban vitték le bizonyos mosó- és tisztítószerek árát, és nekem természetesen a legolcsóbb beszerzési áron értékesítő boltból kell vásárolnom.

Bevallom, a helyzet tényleg hasonlít egy kicsit a logisztikus munkájához, amire mindig is vágytam tulajdonképpen. Persze nem ebben a felállásban.

Ezért aztán félig brahiból, félig komolyan rá is kerestem arra, hogy hol lehet logisztikus végzettséget szerezni.

Találtam is egy oldalt a logisztikus képzésre: https://oktatozone.hu/logisztikus-szakmai-kepzes/.

Azt hiszem, hogy az oktatozone.hu-nál valóban nagyszerű logisztikai szakembereket képeznek, hisz az oktatást olyan gárda folytatja, akik ténylegesen valódi szakmai tapasztalattal rendelkeznek.

Természetesen ugyanakkor az oktatásban is megfelelő gyakorlatuk van, hisz az oktatozone.hu már több, mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik. Saját fejlesztésű tananyagaik vannak, és a hallgatóiknak ők biztosítják a tankönyveket is.

A jól képzett oktatóknak köszönhetően olyan profi felkészítést kapnak a hallgatók, hogy a tanfolyamok elvégzőinek mintegy száz százaléka sikeresen le is tud vizsgázni.

Emellett nem elhanyagolhatók az olyan tényezők, melyek a hallgatók pénztárcáját érzékenyen érintik, mégpedig az, hogy az oktatozone.hu magánszemélyek részére minden képzésnél megadja a részletfizetési lehetőséget.

Az is szimpatikus lehet, főképp a nem budapesti érdeklődők körében, hogy bizonyos képzések online is elvégezhetők. 

Ahogy a logisztikus szakmai képzésről írt információkat átolvastam, rájöttem, hogy valóban erre a képzettségre lenne szükségem a tisztítószerek minél eredményesebb beszerzéséhez is.

A logisztika ugyanis behálózza a teljes termelői folyamatot – a gyártástól az alapanyag-beszerzésen át a raktározási, majd az értékesítési lánc végét jelentő, az üzletekhez való kiszállításig.

Arról eddig nem volt tudomásom, ezért új információként jelentkezett nálam, hogy a logisztikusoknak tisztában kell lenniük a reverse, vagyis a visszautas logisztika feladataival is, valamint az új szabályozásoknak megfelelően környezetvédelmi szabályok vonatkozásában is képben kell lenniük.

Emellett ismerniük kell a biztonságos hulladékfeldolgozás alapelveit is, valamint meg kell felelniük egy zárt vállalati rendszerben a minőségbiztosítási feladatok teljesítéseivel, valamint azt a vállalat irányítás saját minőségirányítási rendszerében hatékonyan kell alkalmazniuk.

Ahogy sejtettem, az oktatozone.hu megállapításai szerint is a logisztikus végzettség egy kifejezetten kurrens, egyre keresettebb szakma. Talán azon okból, mert az igazán jól képzett szakemberek olyan sokrétű tudással rendelkeznek, mellyel segítségére lehetnek a vállalatok gazdasági folyamatainak bonyolításában, hatékonyságának növelésében, így végső soron a vállalatok sikeressége is jelentős százalékban múlik a megfelelő logisztikus szakemberek valódi tudásától. 

Biztos vagyok abban, hogy az általam a https://oktatozone.hu/logisztikus-szakmai-kepzes/ oldalon talált képzés igazi szakembereket nevel ki. Olyanokat, akik valóban képesek lesznek a sokoldalú logisztikus feladatoknak az ellátására.