A szem alatti ráncok eltüntetése nem olyan egyszerű

A szem alatti ráncok az idősödő nők igazi ellenségei. A szem alatti karikák és ráncok éveket öregíthetnek egy nő kinézetén, és mindenki szeretne tőlük megszabadulni, de persze a szem alatti ráncok eltüntetése nem olyan egyszerű.

Amikor csak lehet, igyekszem természetes anyagokat, házi praktikákat használni, nem csak a házam tisztántartásánál, hanem a bőröm ápolásánál is.

Amikor csak lehet, igyekszem természetes anyagokat használni, hogy a lehető legkevesebb kémiai anyagnak tegyem ki a lakásunkat, vagy a bőrömet, a szervezetünknek. Amikor csak tudom, akkor gyógyszerek nélkül kezelem a betegségeket, persze nem olyan ész nélkül, mint sokan. Nem ellenzem az oltásokat és nem hiszem, hogy mérgeznek a gyógyszer gyárak, de ha nem muszáj, nem veszek be feleslegesen gyógyszereket, inkább természetes módon kúrálom ki magamat, természetes úton viszem be a szükséges ásványi anyagokat a szervezetembe.

Amikor először kijöttek a ráncok a szemeim alatt, igyekeztem nem tudomást venni róluk, aztán ahogy súlyosbodott a helyzet, úgy kezdett el egyre jobban zavarni, de nem tudtam mit tenni velük. Rengeteg házi arcpakolás van, ami segíthet a ráncokon és a vastag, lila karikákon a szemek alatt, de nekem egyik sem vált be, egyik sem hozott látványos vagy tartós változást.

Vettem itthonra egy egészen nagy aloe verát, abból csináltam itthon házilag szemránc krémet, de semmit sem segített. Megpróbáltam még gyömbérrel is harcolni a karikák és ráncok ellen, hiszen az fokozza a keringést, de ez sem hozott igazi megoldást.

A táskák és karikák ellen a legtöbben azt javasolják, hogy aludjuk ki magunkat. Ezzel nekem az a gondom, hogy nem tudok hétköznaponta sokat aludni, hiszen nincsen rá időm, és amikor hétvégén sikerült kialudnom magamat, akkor sem múltak a karikák.

Próbáltam még a hideg kompresszióként ismert technikát is. Ez abból áll, hogy jégkockákat tekertem egy törölközőbe és azt tettem a szemeim alá, hogy ezzel összezsugorodjanak a kitágult erek a szemeim alatt, eltűnjenek a táskák és a karikák. Sajnos ez sem hozta a várt eredményt.

Mivel nem volt eredményes a hideg kompresszió, kipróbáltam a sokaknak bevált teafilter pakolást is. Ez egy egészen egyszerű módszer, teát kell főzni, majd a filtert be kell tenni a hűtőbe és a szemre kell tenni. Ettől már sokat vártam, de sajnos ez sem vált be.

Mindenkinek más a bőrtípusa, a szervezete, mindenkinél más a karikás szemek kiváltó oka, ezért nem is olyan meglepő, hogy nem váltak be azok a praktikák, amik másoknak jól beváltak.

De mi állhat a karikás szemek hátterében?

A szemráncok, a táskák főként az öregedés következményei, hiszen a bőr megnyúlik, veszít a ruganyosságából, ezért folyamatosan változik – sajnos nem jó irányba. Ezeknek az okai ismertek és egyértelműek, de a karikás szem már más tészta.

A karikás szem bárkinél jelentkezhet, hiszen a kialvatlanság egyik legegyértelműbb jele.

Okozhatja viszont hiperpigmentáció, dehidratáltság és a monitor fénye is.

A kiszáradás miatt a bőr is veszít a nedvességéből, lelassul a nyirokkeringés, és az így felhalmozódott hemoglobinok bomlása a szem alatt vastag , lilás színű karikákat okozhat.

A reggeli kávé a koffein miatt szintén állhat a karikás szemek mögött, ahogyan az alkohol is. A koffein és az alkohol dehidratálják a szervezetet, így a túlzott alkohol vagy kávé fogyasztás is segíthet a karikás szemek kialakulásában.

A képernyő miatt kitágulhatnak az erek a szemek alatt, ami szintén karikás szemhez vezet. Tehát ha karikás a szemünk, akkor lehet, hogy nem is fáradtak vagyunk, csak túl sokat ülünk a monitor előtt.

Sokaknál a napozás szeplőket, másoknál pedig karikákat okoz a szem alatt. De mivel is magyarázható ez? Hiszen a nap sugarai szükségesek az egészségünkhöz, hiszen ez az elsődleges D vitamin forrásunk.

A napsugarakból kinyerjük a D vitamint, de a fény hatására a bőrünk melanint termel. A melanin az az anyag, ami a bőrünk színét adja, és mivel túl sok termelődik belőle, szeplők jelenhetnek meg az arcon, aki pedig hajlamos rá, annál a szem alatti sötét karikák is megjelenhetnek.

Ha ezek közül úgy érezzük, hogy egyik ok sem lehet a karikáink felelőse, akkor sem élhetünk biztonságban, hiszen elég az is, ha genetikailag hajlamosak vagyunk a karikás szemre.

Sajnos ezek mellett a természetes okok mellett betegségeket is jelezhet a karikás szem, így érdemes figyelnünk a tüneteket, hiszen a karikás szem más tünetekkel együtt a nyirokrendszer megbetegedésére, vashiányra, vérszegénységre, ekcémára, allergiára, hormonális változásokra, betegségekre is utalhat.

De lehetnek egyszerűen csak lelki okai is a szem környéki karikáknak.

Nagyon sok minden okozhatja a szem alatti karikákat, szinte bárkinél megjelenhet valami miatt ez az elszíneződés, ahogyan a szemráncok és a táskák is.

Bármi is okozza a szem környéki ráncokat és karikákat, van egy krém, vagyis szérum, amivel hatékonyan fel lehet lépni ellenük.

Nekem nem sikerült a szem alatti ráncok eltüntetése házilag, ezért megnéztem, hogyan mondhatnék nekik búcsút.

A legdrasztikusabb javaslat a plasztikai beavatkozás, de én nem szerettem volna ennyire messzire menni, hiszen annyira nem égető probléma a szemránc, mindenki megküzd vele élete során, nem szerettem volna a hiúságom miatt kés alá feküdni.

Ezek a beavatkozások sokszor kockázatosak, nem akartam egy ilyen módszert választani.

Szerencsére nagyon sok krém van, ami arra hivatott, hogy legyőzze a szem alatti ráncokat s karikákat, táskákat. Viszont a rengeteg krémből nem minden hatásos, és mivel mindenkinek másmilyen a bőre, mindenkinek más okozza a ráncokat és karikákat, nehezen lehet megtalálni azt, ami a leghatásosabb lehet az esetünkben.

Nekem nagy szerencsém volt, mert találtam egy olyan krémet, amivel a szem alatti ráncok eltüntetése gyerekjáték.

Ez a krém az instantense plusz szemránckrém, ami hyaluronsavval segít a ráncok eltüntetésében.

Ez a krém pár percen belül hat és látható is az eredmény. kisimítja a ráncokat, halványítja a karikákat, megemeli, fiatalítja a bőrt. Van egy rövidtávú hatása. Minden bőrtípusra alkalmazható és kb. 6-8 órán keresztül hat. Azonnal fiatalítja a bőrt, fiatalos külsőt kölcsönöz arra a pár óraára, amíg hat.

Hosszú távú hatása is van, a rendszeres használat fokozza az eredményt és tartósabb javulást eredményez.

A használata is egyszerű. Csak alaposan meg kell mosni az arcot, majd szárazra kell törölni. Ezután apró, ütögető mozdulatokkal kell a szem alatti bőrre felvinni a szérumot. Ez azért fontos, mert nagyon vékony itt a bőr, nem szerencsés húzni, vagy masszírozni. Az ütögetéssel pedig sokkal hamarabb be is jutnak az anyagok a bőrbe.

A krém 3-5 perc múlva hat, ha szoktál sminkelni, akkor ezután már neki is kezdhetsz a napi smink felvitelének.

A könnyű használat miatt nem tart sok időbe a használata, nem kell előbb kelni miatta, és minden nap használható maga a krém.

Én az instantense.hu oldalról rendeltem az enyémet. Itt egy nap alatt kiszállítják a krémet, és van rajta egy 30 napos pénzvisszafizetési garancia is. Megnéztem, milyen anyagokból van, és semmi olyat nem láttam az összetevői között, ami káros lenne, ami miatt nem szeretném használni. Nekem bevált, sokkal jobb állapotban van tőle a szemem, kezdenek múlni a ráncaim is. Innen ingyenesen szállítanak, úgyhogy nagyon megéri rendelni.

Független klinikai teszten is bizonyított a krém, itt is jó besorolást kapott, tesztelték, és ezek után forgalmazni is engedték, tehát biztos, hogy minden rendben van vele.

Nagyon sok helyen látom, hogy mennyire jó krém, nem csak nekem, de sok más nőnek is segített, szóval én teljesen meg is bízom benne. Minden nap használom, és érezhetően jobb a bőröm állapota akkor is, ha éppen nem kenem fel a krémet. Örülök, hogy lemondtam a hasztalan házi praktikákról és az instantense krémet választottam!