Szinte érintésmentes szelfizés

Ha tisztítószerekről van szó, igyekszem mindig olyanokat választani, amik környezetkímélők. Szerintem ezek ugyanolyan hatékonyak, mint a különféle vegyszerekkel telepumpált szerek. És ez nem csak a mosószerekre igaz, hanem például a szappanokra is.

Nem csak a mostanában kialakult érthető okok miatt, az év bármely időszakában fontosnak tartom elkerülni olyan dolgok összefogdosását, melyek sok ember kezében voltak korábban. Talán kicsit túl fontosnak is érzem ezt, ez egészen biztosan anyám sara. Lényeg a lényeg, mikor buliban vagy rendezvényen vagyok, és fotózás vagy videózás céljából körbejár egy telefon, na engem a hideg kiráz tőle, de borzasztó módon. Ha valaki megkér, hogy fotózzam le őt a barátjával / barátnőjével itt meg ott, azonnal nemet mondok. Ez van.

Múltkor voltam viszont egy esküvőn, ahol egészen érdekes dolgot láttam. Béreltek egy úgynevezett selfiemat névre keresztelt készüléket, amit beraktak az egyik sarokba, ahol aztán a vendégek tudtak mindenféle képeket csinálni. Igen ám, csak emögött a készülék mögött nem állt senki. Nem volt fotós, aki kattintgasson. Kicsit közelebbről is szemügyre vettem a dolgot, így derült fény a turpisságra: egyetlen egy gombot kell megnyomnia a selfiemat előtt állónak, illetve esküvő révén állóknak, és pár másodperc múlva máris nyomtatott képet kapnak kézhez a kis dobozból. Azért is emelem ki, hogy kicsi, mert ahhoz képest elég szép képeket lehet vele készíteni, már amennyire én értek a képekhez. Szerintem kifogástalanok. Nagyon tetszett, hogy kvázi a saját kezünkbe vehettük az irányítást, kicsit személyesebbé vált az amúgy egyébként kissé steril esküvői hangulat.

Az esküvő másnapján egy kicsit alaposabban is utánajártam a dolognak, és így találtam rá a selfiegep.hu weboldalára. Ha minden igaz, akkor az esküvőre is az ő szolgáltatásaikat vette igénybe a pár. Az első, ami azonnal feltűnt az maga a honlap volt, ugyanis egy nagyon jól rendszerezett és átlátható oldalról van szó, ami számomra nagyon szimpatikus volt.

Ha lesz valaha esküvőm, tuti, hogy én is igénybe fogom venni a selfiegep.hu által nyújtott szolgáltatásokat, mert valóban nem szokványos dolog, és a vendégeket is meg lehet lepni az elkészült fotókkal, mint ajándék. Ami még külön tetszett, hogy voltak mindenféle cserélhető hátterek és különböző, általánosabb és extrémebb kellékek is, amiket a cég hozott, hogy ne mindenki ugyanazokat az unalmas képeket lője magáról, szóval összességében egészen ötletes és hasznos szerkezetnek bizonyult egy ilyen volumenű rendezvényen, ami jóformán kiküszöbölte az én, dolgok összefogdosásával kapcsolatos problémámat is.

Jó persze, így is előfordulhat, hogy hozzáérek egy gombhoz, amit előttem már megnyomtak jó páran, mégsem olyan mintha egy telefonnal vagy fényképezőgéppel a kezemben kéne bénáznom, ami amellett, hogy rendkívül kényelmetlen, valószínűleg előttem már többen is összetapicskolták. Na meg nálam úgy is mindig van nedves törlőkendő.