Mosószóda a szennyesre, szódabikarbóna a fürdőbe, shea vaj a ráncokra

Oda vagyok a természetes tisztítószerekért. Nehezen ment az átállás, de most már szinte az egész házban csak natúr anyagokat használok. Elinte meggyűlt a bajom azzal, hogy nem tudtam, hogy a ház melyik területére mit használjak, fogalmam sem volt arról, hogy mivel takarítsam a konyhát, mi lenne a legjobb természetes zsíroldó, hogyan távolítsam el a vízkövet, vagy hogyan szedjem ki a foltokat a szennyesből.

Szerencsére ahogy telt az idő, egyre jobb és jobb lettem. Nem volt egyszerű, sok praktikát kipróbáltam, mire sikerült kitapasztalnom, hogy melyik természetes anyagok mire jók és hogy ezeket hol lehet egyáltalán beszerezni és milyen arányban kell keverni, ha erre szükség van.

Amikor mosásról van szó, nekem a mosódió jött be a legjobban, amikor csak lehet ezt használom, Ha viszont makacsabb szennyeződésekbe ütközöm, akkor a mosószódát is bevetem. Szerencsére nem találkoztam még olyan foltokkal, amit ezek ketten nem szedtek ki. Sokaktól hallottam már, hogy nem boldogultak a ruhákkal, de engem a mosószóda még sosem hagyott cserben.

A fürdőszoba tisztítása volt még nagy ellenségem, de háziasszonyoknak szóló oldalakat böngésztem, mikor rátaláltam a legismertebb praktikára: szódabikarbóna.

A szódabikarbóna ecettel keverve a legmakacsabb dugulással is elbánik, de lehet használni vízkőre is. Súrolószernek is tökéletes, fehérítő hatása is van és szagokat is remekül semlegesít.

Amikor kiöntöttem valamit a nappaliban, a foltot és a szagokat is végül szódabikarbóna és citrom segítségével tüntettem el.

A szódabikarbóna valóságos csodafegyverré válhat szakértő kezekben, ezért nagyon sokszor szoktam ajánlani.

A boltokban egészen kis kiszerelésben lehet sajnos kapni, de interneten nagyobb, akár 1 kg-os kiszerelés is akad.

Szerintem nagyon jól bánok már a természetes tisztítószerekkel, és kezdem az életem minden területén kerülni a boltban kapható, vegyzeres készítményeket. Legyen szó bőr vagy hajápolásról, keresem a természetes megoldásokat.

Az egyik kedvenc oldalamról rendeltem például Shea vajat, ami nagyon jó ráncokra, hidratálja a bőrt, táplál és regenerál, a pattanásokkal is elbánik. Rengeteg nyugtató krém készül belőle, kifejezetten szeretik használni a szépségiparban a gyulladáscsökkentő és öregedésgátló hatása miatt is.

Persze nem azért vettem, hogy csak úgy natúr az arcomra kenegessem. Elkezdtem otthon krémeket gyártani, és abba szoktam beletenni, illetve szappanokba főzöm, és ezzel kezelem az arcomat. Szerintem látványos a változás. Az ilyen természetes kozmetikumok – ahogyan a természetes tisztítószerek is – szerintem sokkal hatásosabbak, mint a méregdrága krémek a drogériákban. Olcsóbbak és jobbak, ezért igyekszem ezekre átállni.

Egyébként a shea vajat itt vettem: Shea vaj natúr, finomítatlan 450 gramm | Humanity. Abszolút nem volt drága. Szeretem ezt a webshopot, mert itt egyszerre tudok venni szódabikarbónát, shea vajat, mosószódát, és szappan alapot is.

Természetes kozmetikumokhoz és tisztítószerekhez árulnak alapanyagokat, de természetes ételek is kaphatók náluk. Szerintem az áraik rendben vannak. Néhol képesek vagyonokat elkérni ugyanezekért az anyagokért, itt elég olcsón lehet mindent beszerezni, ami a kozmetikumok készítéséhez, vagy a tisztítószerekhez csak kellhet. Ha tudsz, keress rájuk így: Shea vaj natúr, finomítatlan 450 gramm | Humanity

Szeretem, hogy nem kell a szállításra várnom, mert személyesen is át tudom venni náluk a boltban. Nagyon kedvesek a dolgozók, sokat szoktam velük beszélgetni, tényleg értik a dolgukat.

Rendszeresen rendelek innen. Amint elfogy valami otthon, már nézem is, hogy éppen mi az akciós, miből tudok betárazni, vagy milyen újdonságok érkeztek.

Szeretek krémeket, szappanokat kevergetni, szeretem, hogy teljesem ellenőrzött ezeknek az összetétele, hiszen én készítem őket. Ráadásul a gyerekeket is be tudom vonni a szappan készítésbe, ők is nagyon élvezik. Igaz, nem minden fázisban tudnak segíteni, mert mégiscsak kémiai anyagokkal dolgozunk, de szeretik a díszítést és mindig büszkék, ha egy-egy színes szappan készül a közreműködésükkel.

A természetes tisztítószerek mellett most ezeket a natúr kozmetikumokat kezdtem el felfedezni, és remélem, hogy ahogyan a tisztításból, úgy a tisztálkodásból és a bőrápolásból is száműzni tudom majd a vegyszereket és a kétes eredetű, vagy állatokon tesztelt kozmetikumokat. Nem csak, mert nem szeretem, hanem mert ezzel a környezetünket is védem. Nincsenek műanyag csomagolások, sem káros anyagok.

Jó lenne, ha lassan mindenki rájönne, hogy ezekkel a kozmetikumokkal mennyit segíthetnénk a világon,. De ahogy mindig mondani szoktam: Gondolkozz globálisan , tégy érte lokálisan!