A kedvenc autó waxomat még én sem cserélném le

A természetes összetevők híve vagyok, mivel mikor otthon takarítok, nem láttam olyan eltérést a vegyi anyagokkal dúsított tisztítószerek és a természetes tisztítószerek hatása között, ami indokolná, hogy a szívem a vegyi anyagok felé húzzon.

Szeretem, ha minden csillog körülöttem, védem a környezetemet, szeretném, ha nem csak mi élnénk meg a felnőtt kort, hanem a gyermekeink is. Persze egy fecske nem csinál nyarat, de én annak a híve vagyok, hogyha mindenki csak a saját öko lábnyomára és káros anyag kibocsátására illetve felhasználására figyelne, akkor máris nagy mértékben csökkenteni tudnánk a földünk szennyezését, a földet ért káros anyagok és hatások mértékét.

Vannak dolgok, amikről viszont én sem tudok lemondani. Ilyen például az autó wax. Elektromos autóval járok, hogy ne szennyezzem a levegőt, de arról, hogy mindig csillogjon, nem tudok lemondani. Ha lenne egy olyan környezet barát autó wax, ami ugyanolyan csillogást kölcsönözne az autómnak, mint a sonax wax, akkor valószínűleg lecserélném, de ilyet egyelőre még nem gyártottak.

A sonax azt hiszem, hogy a rosszak közül még a kisebbik rossz, mert legalább szilikont nem tartalmaz, ami nem csak az autónak, de a környezetünknek is jó.

Azzal igyekszem vigasztalni magam, hogy legalább a csomagolását szelektíven gyűjtöm, így a lehető legkevésbé szennyezem vele a környezetemet.

Az olajwebshopról szerzem be mindig ezt a márkát, mert itt a legolcsóbb. Szeretem ezt a webshopot, mert rengeteg akció van rajta és a nevével ellentétben nem csak kifejezetten olajakat árulnak. Sokkal több minden kapható náluk. Sok terméket árulnak például, amit az autó kozmetikázásához lehet használni. Mind nagyon jó árban vannak más üzletekhez képest.

A szállítás sem vészes, sávosan van megadva, egy bizonyos összeg felett nem is kell fizetni érte, de ha valaki nagyon sajnálja a pénzt futárra, akkor az át is veheti az egyik üzletükben a rendelését. Én így szoktam, mert a közelemben pont van egy boltjuk, így nem kell nagy kitérőt tennem.

Innen vettem az autómra ponyvát is, és ha bármilyen olajra van szükségem, azonnal innen vásárolok.

Sokszor csak úgy megnézem az oldalukat, a közösségi médiában is jelen vannak és sokszor nagyon hasznos tippeket osztanak meg. Most például láttam egy hírt náluk, hogy hol lehet leadni a fáradt olajos flakonokat.

100% elégedettségi garancia van a termékeikre, amely 30 napig érvényes , így mindig nyugodtan vásárolok tőlük, hiszen ha valami nem olyan, mint ahogyan azt meghirdették, azt vissza is veszik. Igaz, ezt eddig még egyszer sem használtam, mert mindig minden úgy érkezett meg, ahogyan annak kell. De ez is egy plusz biztonság érzetet nyújt, hiszen tudom, hogyha valami baj lenne, akkor segítenének.

Remélem, hogy egyszer eljutok majd arra a szintre, hogy ne kelljen olajat vennem, mert olyan autóval járhatok, amibe már erre sem lesz szükség, és lesznek olyan waxok, amik teljesen környezet azonos anyagokból készültek, de addig amíg ezek még nem léteznek, marad az olajwebshop áruház, ahol mindent egy helyen megtalálok.