Beszéljünk tisztán a céges autóflottáról

Egy takarítócég vezetőjeként jelentős fejtörést okoz, hogyan optimalizálhatnám a vállalkozásom költségeit. Kis cég vagyunk, idénytől függően 30-40 takarítót alkalmazunk, jellemzően irodaházak takarítását vállaljuk. A takarító egységekhez azonban nem csak takarítók kellenek. Kellenek csoportvezetők, akik a takarítókat koordinálják, és akik kapcsolatot tartanak az ügyféllel, sokszor személyesen is. És persze kell egy beszerző is, hiszen megfelelő tisztítószerek, takarítóeszközök nélkül nem is tudnánk működni, mivel takarítani. Ehhez pedig az emberi állományon kívül még egy dolog kell: céges autók.

A céges autók kérdése egy kisebb méretű vállalkozás életében mindig kulcsfontosságú. Elsősorban azért, mert ha az ember nem gazdálkodik okosan a költségeivel, még egy kisméretű céges autóflotta is óriási költségeket emészthet fel. Ez sokáig nekem is hatalmas fejtörést okozott. Hogyan optimalizálhatnám az autóflotta kiadásait, egyáltalán, hogyan éri meg finanszírozni az autókat? Ekkor egy ismerősöm ajánlotta, hogy nézzek körül a http://www.flottakezeles.hu/hitel-lizing-tartos-berlet-afa.html oldalon, én pedig (szerencsémre) hallgattam rá.

A fenti link lényegében minden olyan fontos információt összegyűjt, amire szükséged lehet, ha bizonytalan vagy abban, hogyan finanszírozd a céges autóid költségét. Ráadásul olyan érthetően, világosan rendszerezi a rendelkezésre álló információt, hogy nagyon könnyen megtalálod azt a témát, ami a finanszírozási formákon belül téged érdekelhet, vagy ami a számodra a legkedvezőbb lehet. Részletesen kitér a hitel, a lízing, és a tartós gépjármű bérlet fogalmára, még az áfa használat eshetőségeit is számba veszi. Egyszóval, itt tényleg mindent megtalálsz, amire szükséged lehet.

A http://www.flottakezeles.hu/hitel-lizing-tartos-berlet-afa.html oldalon olvasott információk nekem abban segítettek a leginkább, hogy egyáltalán el tudjak igazodni a rengeteg fogalom között. Bevallom töredelmesen, először azt sem gondoltam volna, hogy ennyi lehetőségem van a költségek finanszírozására, optimalizálására. Ezért nagyon hálás vagyok az ismerősömnek, hogy a figyelmembe ajánlotta ezt az oldalt. Úgy érzem, az oldal segítségével sikerült hosszútávú stratégiát felállítanom, és valóban olyan döntés mellett tehettem le a voksomat, amit később sem fogok megbánni.

A felsorolt lehetőségek közül engem leginkább a tartós bérlet fogalma lepett meg. Mielőtt a http://www.flottakezeles.hu/hitel-lizing-tartos-berlet-afa.html oldalon találkoztam volna vele, azt sem tudtam, hogy létezik ilyesmi. Korábban azt gondoltam, a hitel vagy a lízing megoldás az egyedüli, amit az autóflotta esetében használhatok. Álmomban sem gondoltam volna, hogy találok egy olyan megoldást, amivel tulajdonképpen még megtakarítani is tudok! Gondoltátok volna, hogy a tartós bérlet esetén fenn marad egy úgynevezett maradvány költség, amit az autókereskedő rendszerint átvállal a felhasználótól? Így ezt az összeget, a költségek utolsó harmadát szabadon fordíthatod másra, akár kamatoztathatod is, ha úgy látod jónak! Ilyen és ehhez hasonló hasznos infókra lelhettem az oldalon, javaslom mindenkinek, hogy legalább egyszer fussa át! Nem fogja megbánni!