Így készül egy “vegyszermentes” webshop

Régen egyszerűen utáltam takarítani. Napokig tartott, míg rávettem magam arra, hogy kitakarítsam a szobám, komoly logisztikát és tervezést igényelt a dolog. Valójában nem, de hát valahogy húznom kellett az időt, és persze mindig az utolsó utáni pillanatban álltam neki. Aztán később egyfajta pótcselekvéssé vált. Valahogy mindig akkor volt a legnagyobb kosz és rendetlenség, amikor tanulnom kellett volna, és mindig nagyon bosszúsan álltam neki a takarításnak, és ilyenkor „sajnos” a tanulás háttérbe szorult. Kicsit tompított a bűntudatomon az, hogy legalább nem a telefonomat nyomkodom, hanem hasznos és értelmes tevékenységet végzek. Aztán eljöttek a húszas éveim, amikor már rendesen elkezdtem élvezni a takarítást. Persze nem állok neki egykönnyen, de nekem valami hihetetlen jó érzés látni, ahogy tiszta és csillogó lesz például a fürdőszoba, miután végeztem a takarítással. Kész élvezet látni, ahogyan jön le a vízkő a csapról. Viszont sajnos hátrány az, hogy a bőröm és a légútjaim is nagyon érzékenyek a vegyszerekre. Ezért néhány évvel ezelőtt tanácsot kértem egy barátnőmtől, aki zero waste életmód szerint próbál élni, és ennek része a vegyszermentes háztartás kialakítása is, amennyire csak lehetséges. Ő már akkor készített saját magának tisztítószereket, ezért kértem tőle egy keveset. És azt kell, hogy mondjam, hogy semmivel sem rosszabbak, mint a különböző vegyszerek. Viccelődtem is vele, hogy árulnia kellene ezeket a cuccokat.

És most úgy tűnik, hogy a vicc megvalósulni látszik. Szerencsére egyre nagyobb az igény a környezetbarát tisztító-és mosószerekre, de sajnos elég nehéz még mindig a beszerzésük. Ezért arra jutott, hogy belevág és indít hozzá egy webshopot. Fel fogja tölteni az összes terméket, amit már elkészített és a megrendeléseknek megfelelően fogja megcsinálni őket.

Mivel én már korábban hallottam tárhely bérlési lehetőségről, ami webshopok esetében hasznos lehet, ezért küldtem neki egy kis segítséget, méghozzá ezt: SSD tárhely bérlés, tárhelycsomagok – RackForest.

Ez egy olyan cégnek a honlapja, ahol többek között tárhelyek bérlésével foglalkoznak, és már hosszú évek óta jelen vannak a magyar piacon is, ennél fogva pedig teljesen megbízhatóak a szervereik is, ahol ezek a tárhelyek megtalálhatóak.SSD tárhely bérlés, tárhelycsomagok – RackForest

Mivel sokáig látott el engem tisztítószerekkel a barátnőm, így helyette is utánanéztem mindennek.

Ki is néztem a számára legmegfelelőbb tárhelyet, egy négy gigabyteos méretűről van szó, ami induló webshopok számára tökéletes. Az adatait tekintve is, illetve az ajánlásban is ez szerepelt. Bőven elég, hiszen naponta ezer látogató fogadására képes, és termékekből sincs még olyan sok, na meg persze nem tömeggyártásban készülnek majd ezek a tisztítószerek. Igazából, amire kell, arra valóban tökéletes: korlátlan e-mailezési lehetőség van, óránként ötszáz darab e-mail elküldésére van lehetőség maximum, kicsit még sok is.

Gondoltam, meg is lepem, úgyhogy megrendeltem a tárhely szolgáltatást. Nagyon egyszerű volt, csak rákattintottam a megrendelés gombra és online el is tudtam intézni a dolgot. Kiválasztottam az „új domain nevet szeretnék regisztrálni” lehetőséget, és kitaláltam egy szuper jó, szuper ötletes címet a webshopnak. Persze amikor megtudta, kicsit ellenkezett, mert azt hitte, hogy sokba került, de megnyugtattam, hogy kevesebb, mint havi ezer forintom „bánta”, és így már örült neki.

Persze a webshop még nem indult el, meg kell még csinálni a dizájnt, de az „SSD tárhely bérlés, tárhelycsomagok – RackForest”-nek hála, nem lesz gond az indulással.