Természetes tisztítószerekkel takarítom az új gumikat is

Számomra nagyon fontos a természetesség, igyekszem minél inkább összhangban élni a környezetemmel. Szerintem ez egy nagyon fontos dolog, mert ma már hajlamosak vagyunk elfelejteni, honnan jöttünk, és hogy eleink mennyire szimbiózisban éltek a természettel. Ez lenne a követendő példa mindenki számára, azonban a mai felgyorsult világban sajnos nem ez a jellemző. Az embereket egyre inkább arra buzdítják, hogy minél többet fogyasszanak, ami nagyon nem tesz jót a környezetnek. Emiatt alakult ki a globális felmelegedés és számos természeti csapás is. De szerencsére az is jellemző mostanában, hogy az emberek koncentrálnak arra, hogy olyan termékeket vásároljanak, amik nem terhelik a bolygónkat. Például egyre kevesebben használnak egyszer használatos műanyagokat vásárlásnál, helyette vászonzsákokkal járnak, és inkább csomagolásmentes termékeket vásárolnak. Én magam is igyekszem követni ezt az irányzatot, hiszen a gyerekeimnek egy élhető bolygó szeretnék hátrahagyni.

Az egyik ilyen fontos lépés volt, amikor elhagytam a mesterséges vegyszereket, és helyette azzal kísérleteztem, hogyan lehetne természetes alternatívákat találni. Szerencsére ma már az interneten mindent meg lehet találni, így nekem sem kellett túl sokat törnöm a fejem, kész receptek álltak a rendelkezésemre. Nem sokat próbálkoztam, amíg megtaláltam a tökéleteseket, amikkel azóta is takarítok. Mindenhez van olyan takarítószer, ami a legjobban bevált, így például az autógumikhoz is. Tökéletesen le tudom őket takarítani, mielőtt a szokásos téli-, illetve nyári gumicserére kerül a sor. Ezekhez az autógumikat a férjem már régóta a gumidiszkont.hu/nyari-gumi – ról veszi, mert szerinte ár – érték arányban onnan éri meg a legjobban vásárolni.

Legutóbb, amikor le kellett cserélni a téli gumit nyárira, akkor a férjem a MICHELIN GUMIABRONCS – 305/30R20 Y Pilot Sport Cup2 XL N1 nyári abroncsot választotta. Ráadásul házhoz szállítási lehetőség is van, ami szerintem azért szerencsés, mert az ember így ezzel is tud időt spórolni, amit sokkal hasznosabban is tölthet, mint hogy a telephelyre furikázzon a megrendelt termékért. A kiszállítási díj 1490 Ft / db gumi, ami szerintem nem egy rossz ár, ha azt nézzük, mennyi időt így meg lehet takarítani. Amit még fontos tudni erről a vállalatról, hogy egy 100 % – ban magyar cégről van szó, és már 19 éve gumiszereléssel és értékesítéssel foglalkoznak. A honlapukon azt is lehet olvasni, hogy a főszezonban, amikor a legtöbb gumicsere történik, vagyis minden év március 11. és május 15. között, illetve október 15. és december 31. között, akkor lehet számítani arra, hogy a szállítási idők kissé meghosszabbodnak. Ekkor nagyjából 4 és 5 nap között lehet számítani a kiszállításra, így ezt is figyelembe kell venni. De azt hiszem, ezt teljességgel meg lehet érteni, hiszen egy időszakhoz kötődő munkafolyamatról van szó.

Bármikor is rendelt a férjem ettől a vállalattól, mindig teljesen meg volt elégedve a szolgáltatásukkal. Mindenkinek bátran tudjuk ajánlani őket, hiszen fontos, hogy támogassuk a hazai vállalatokat ahelyett, hogy a szupermarketektől vásárolnánk, hiszen csak ez lehet a kulcsa annak, hogy hazánk gazdasága működőképes maradhasson. Persze ez is fontos, de az sem utolsó, hogy minél több ember támogassa azt a mozgalmat is, hogy természetes tisztítószereket kezdjünk el használni. Hiszen a mindennapjaink során rengeteget használunk ezekből, így nagyon nem mindegy, milyen döntést hozunk meg. Igyekszem ezt a szemléletmódot átadni a gyerekeimnek is, hiszen rajtuk múlik főként, hogy mi lesz a bolygó sorsa a jövőben.