Tiszta fejjel lehet csak weboldalt készíteni

Alig vártam, hogy elérkezzen a hétvége, hogy végre ki tudjam takarítani az egész lakást. Ilyenkor mindig kimosom az ágyneműhuzatot és letakarítom a polcok tetejét is. Természetes tisztítószereket használok, amit otthon készítek. Egészen sokáig kísérleteztem, mire olyan keveréket tudtam kifejleszteni, ami teljes mértékben természetes és jól oldja a piszkot, zsírt is.

Mikor készen lettem, arra gondoltam, hogy áthívom barátnőmet egy kis délutáni beszélgetésre. Nagyon szívesen vette és mikor megérkezett rögtön megjegyezte, hogy milyen kellemes illat van és csillog minden. Említettem, hogy hogyan csinálom és azt mondta, hogy el kellene kezdenem egy blogot, amiben másokkal is megosztom ezeket a praktikákat.

Barátnőm azt javasolta, hogy keressem fel a keresobenelso.hu oldalát és ott biztosan fognak tudni nekem segíteni a weboldal elkészítésében. Arra gondoltam, hogy miért is ne, hiszen nagyon jó munkahelyem van és nem költök sok mindenre szóval ennyit meg tudok tenni.

A kezdetek

A keresobenelso.hu-n a weboldal készítés fül alatt kérdésekkel is segítik a kezdő érdeklődőket. Először is ki kell jelölni az oldal célját és a célközönséget. Majd el kell dönteni, hogy milyen legyen az oldal hangulata, stílusa vagyis az egész arculata. Milyen színeket szeretnénk használni valamint hogyan képzeljük el a felépítést és a tartalmi részeket. Magával a tárhellyel, adatbázissal kapcsolatban is el kell gondolkodnunk, hiszen egy weboldal sem létezhet ezek nélkül.

Ha például valakinek megadjuk a lehetőséget, hogy feliratkozzon és mi hírlevelet vagy egyéb információt fogunk neki küldeni, akkor ha valaki feliratkozik azt az e-mail címet el kell tárolni egy adatbázisban. A tárhely pedig azért szükséges, mert ha bármilyen szöveget vagy képet fel szeretnénk pakolni a weboldalunkra, akkor azt el kell tárolni, hogy utána megjeleníthető legyen mások számára.

Egészen rugalmasan ment a tervezés és mire észbe kaptam már a látványtervet küldték. Persze tudtam, hogy ez még nem végleges és lehet rajta változtatni, de nekem minden úgy tetszett, ahogy volt. Tudtam, hogy már nagyon közel vagyok ahhoz, hogy saját weboldalam legyen, mert a keresobenelso.hu a programozást is gyorsan és nagyon profin megoldotta.

Most kezdődik csak a munka

Miután elkészült az oldal nagyon boldog voltam, viszont tudtam, hogy tartalommal is meg kell töltenem. Nem vagyok a szavak embere viszont a Keresőben Első csapata ebben is segített. Szerettem volna, ha a weboldalam teljes mértékben azt tükrözné, amit én érzek és gondolok és ehhez szükségem volt szövegírókra, hogy megfogalmazzák helyettem ezeket az érzéseket.

Mikor készen lettünk tartalmilag az oldallal, akkor arra gondoltam, hogy szeretném több embernek is megmutatni, hiszen még csak néhány ismerősöm tudott róla. Szerencsére a keresobenelso.hu ezzel is foglalkozik és a közösségi médiába rendszeres posztokat tud feltenni időzítve, ezért nekem csak el kell mondanom, hogy mire van szükségem. Kis egyeztetés után már semmi dolgom nincsen hetekig, viszont a posztok rendszeresen megjelennek.

Ha ezentúl bármi kérdésem lesz, akkor is a keresobenelso.hu-hoz fogok fordulni. Abban biztos vagyok, hogy másoknak is csak ajánlani tudom, mert én nagyon meg vagyok velük elégedve. A blog nagyon jól sikerült és most azon gondolkodom, hogy vállalkozást nyitok és saját termékeimet fogom árulni. Biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog, mert ilyen eredmények után úgy érzem már senki sem tud megállítani és ezért nagyon hálás vagyok az egész csapatnak.