A tudatos életmód

A tudatosság nagyon fontos számomra. Elmondhatom, hogy ez az élet minden területére igaz. Néha túlságosan is tudatos vagyok és tudom, hogy ez sok embernek nem tetszik, de én így érzem jól magam.

Például tudatosan természetes és környezetbarát tisztítószereket használok a lakásomban. Egyrészt, mert több dologra is allergiás vagyok, másrészt, mert szeretek odafigyelni a környezetvédelemre és számomra fontos, hogy egy élhető bolygót hagyjunk az unokáinknak. Egyenesen irtózom a mindenféle “agyonhirdetett”, felkapott tisztítószerektől, amik tele vannak csupa olyan anyaggal, ami bőrirritációt és allergiás tüneteket okoz. Ha bemegyek egy dorgériába vagy egy háztartási boltba általában tele vannak ilyen termékekkel. Hál’ Istennek egyre több a különböző öko és bio bolt a városban, így én is inkább ezeket a helyeket preferálom.

Nem csak vásárolok, hanem gyakran készítek is házi tisztítószereket. Például a szódabikarbónának, a citromnak és az ecetnek remek a tisztítóhatása, ezért sokat használom otthon. Nagyon jó ötleteket és praktikákat lehet találni a különböző internetes oldalakon, manapság se szeri, se száma az ilyen oldalaknak és blogoknak.

A tudatosság számomra a testi és lekik egyenysúlyban is megmutatkozik. Rendszeresen sportolok, jógázom, meditálok, sőt rendszeresen járok masszázsra is. A múltkor valamiért nagyon megfájdult a fejem. Nem szokott. Furcsa is volt, nem tudtam hova tenni a dolgot, hiszen nem vagyok migrénes, odafigyelek magamra, de ezt komolyan nem értettem. Mivel nem szeretek gyógyszert szedni, mert mint tudjuk a természetes dolgok híve vagyok, így gondoltam inkább beneveznék egy fejmasszázsra.

Kifejezetten fejmasszázson még nem voltam. Kipróbáltam már mindenféle masszázst, de csak fejmasszázst még soha. Végülis egyszer mindent ki kell próbálni, nem de? Rákerestem a neten és a legszimpatikusabb a karmathaimasszazs.hu ajánlata volt. Miért is?

Legfőképpen azért, mert a szalon szuper helyen van, nagyjából 10 perc sétára a lakásomtól. Másrészt igen kedvező az ár. A több, mint egy órás fejmasszázs ára, 20%-os akcióval egy kicsit több, mint 7000 forintba kerül. Szerintem ma Budapesten ez egy nagyon korrekt ár. Harmadrészt pedig abszolút meggyőzött, amit a fejmasszázs pozitív hatásairól olvastam. Nagyon jó hatással van a stresszre. Igen, az én életem az elmúlt időszakban elég stresszes, pláne, amikor 10 órákat is dolgozom, mert némelyik ügyfél már határidő előtt szertné látni az elkészített anyagot vagy mert valamelyik munkatársam éppen beteg lett és nekem kell átvennem tőle feladatokat, akkor igen, elmondhatom, hogy stresszes az életem. Az sem segít sokat, hogy rengeteget ülök a számítógép előtt. Bár odafigyelek arra, hogy sokat mozogjak, de így is túl sok időt töltök ülve.

Valójában nem kellett sokáig győzködnöm magamat. Foglaltam egy időpontot és másnap elmentem a szalonba.

Nagyon barátságosan és kedvesen fogadtak. Egy rövid beszélgetés után el is kezdtük a kezelést. A fejmasszázs esetében nem kell levetkőzni, mivel a fejet masszírozzák, azonban az fontos, hogy egy laza ruhában feküdjünk, mert ez segít az ellazulásban. A hölgy nagyon alaposan átmasszírozta a fejemet, a nyakamat és a vállamat, szinte az összes fájó pontot. Mint elmondta, ilyenkor különösen odafigyelnek arra, hogy átdolgozzák a fejen lévő energiapontokat, sőt a thai masszázs alapvetően serkenti a vérkeringést.

Az elején egy picit izgultam, hogy majd fájni fog, ezért megkértem a hölgyet, hogy ne túl erősen masszírozzon. Végül annyira finoman csinálta, hogy masszázs közben arra kellett kérnem, hogy lehet egy kicsit erősebben is.

Összességében azt mondhatom, hogy nagyon jó döntés volt ezt a szalont választanom. Egy nagyszerű élményben volt részem és bátran ajánlom másoknak is ezeket a profi masszőröket.