Tudatosan a hőszivattyút illetően is

Azt gondolom, hogy mindig van hová fejlődni a tudatosságban és a „zöld” életmódban. Valamiért mindig megvannak azok a területek, ahol könnyebben megy a dolog, én például a tárgyak szeretetét nehezen engedem el, hiszen imádom a különleges lakberendezési tárgyakat, de egy csomó más területen kifejezetten minimalista életet élek. Bár soha nem szerettem például a szinte parfüm erősséggel bíró öblítőket, magam is meglepődtem, amikor felfedeztem, mennyi mindent tud az ecet, és más, természetes alapú tisztító- és öblítő-, nem mellesleg fertőtlenítőszerek. Annyira hozzászoktunk már a kemikáliákhoz a háztartásunkban, hogy sokszor fel sem tűnik, minek tesszük ki magunkat és a családunkat. Ráadásul nem minden minősítésben, jelvényben lehet bízni, több nem is ér szinte semmit, így érdemes minden „tudatos” terméknek is utánaolvasni, vagy otthon kutyulni mindent.

Jó kérdés, hogyha otthonunk fűtéséről, netalántán fűtéséről van szó, mi számít tudatos megoldásnak – én mostanában a pacohaus.hu oldallal ismerkedem. Mindenesetre elektromos fűtéssel és megújuló energiaforrással sokat javíthatunk a dolgokon. Én speciel az aux hőszivattyú választékát nézegettem legutóbb, és egyébként meg kell, hogy mondjam, nagyon elégedett voltam a weboldalon olvasottakkal, legfőképp az árazást tekintve. Ilyen kedvező ajánlattal ugyanis szerintem nem túl gyakran találkozik az ember, pláne ha a transzparenciát és az otthonunk kényelméből bármikor elérhető weboldalt is hozzávesszük. Mivel a termékadatlapokat alaposan áttanulmányoztam minden kattintásnál, így az aux hőszivattyúknál is, nagyon meglepett, amikor azt olvastam, hogy a honlapon szereplő ár a komplett ár tulajdonképpen, amit ki kell fizetnünk a termékért, a kiszállításért és kiszállásért, valamint a telepítésért. Ez sok esetben rejtett költségként jelentkezik sok aprósággal egyetemben, viszont a Paco Hausnál a kezdetektől fogva nyilvánvalóvá teszik, hogy erre az árra már nem kell ráfizetni, hanem mindent magában foglal. Szerintem ez kifejezetten korrekt és vonzó ajánlat így, ráadásul az aux hőszivattyú mellett találunk például Panasonic termékeket is, ha valakinek mondjuk az a szimpatikusabb.

Nem vagyok akkora szakértője a hőszivattyúk, fűtésrendszerek témájának, így nekem nagyon jól jött az oldalon elérhető, tulajdonképpen blogként is értelmezhető, úgynevezett „Tudástár”. Itt nagyon hasznos infókra lehet bukkanni, és tulajdonképpen egészen sok időt el lehet tölteni azzal, hogy könnyed formában gyarapodunk megannyi tudással úgy, hogy szinte észre sem vesszük. Ráadásul még a garanciával kapcsolatos tudnivalók átadására is nagy hangsúlyt fektettek, ami szintén nem kifejezetten gyakori, így ettől csak még szimpatikusabbá váltak a szememben. Ezért is gondoltam, hogy – bár még nem köteleztem el magamat egyik termékük mellett sem, de már felvettem velük a kapcsolatot – bemutatom őket ebben a bejegyzésben, mert amióta közvetlen kontaktban vagyok velük, azóta csak még inkább meggyőződhettem ügyfélközpontú hozzáállásukról.