Tiszta udvar, rendes ház, intenzív angol tanfolyam

Tiszta udvar, rendes ház – ránk mindenképpen igaz a mondás

A családommal talán kicsit előrehaladtunk és megelőztük a divat irányzatokat, ugyanis évek óta csak természetes tisztítószereket használunk a lakásban. Sőt, hosszú ideje próbálunk áttérni a műanyagmentességre is, bár ezt egyelőre még nem sikerült teljesen kiviteleznünk. Pedig nagyon próbálkozunk. A szemetet évek óta szelektíven gyűjtjük, és igyekszünk felfedezni a környék csomagolásmentes boltjait is. Bevásárláshoz egyre kevesebbszer használunk műanyag szatyrokat, igyekszünk saját, korábban másra használt vagy felszabadult üvegeket, tárolókat vinni magunkkal a vásárlós körútjaink során. Először persze furcsának néztek bennünket az ismerőseink. Amikor mi elkezdtük ugyanis az efféle tudatos vásárlást és odafigyelést, akkor az ilyesmi még nem volt “divatban” úgymond. Persze minden csoda három napig tart, így az ismerősök is hamar ráuntak arra, hogy a mi különcségünkön újra és újra kiütközzenek. Pár éven belül aztán betört a természetesség-láz, és hirtelen minden ismerősünknek fontos lett a környezetvédelem.

Épp ezért az otthonunkban is csak természetes szereket, tisztítószereket használunk. Nagyon örülök, hogy ezek a természetes szerek egyre népszerűbbek itthon is, és hogy pl. már egy egyszerű drogériákban is széles körben elérhetőek a természetes alapanyagokat tartalmazó vegyszerek, ápolók. A tisztaság a fenntarthatóság jegyében nálunk már életvitelszerűvé vált, és nem okoz többé erőfeszítést az, hogy ennek mentén tervezzük a mindennapjainkat. Nekem azonban új célom van magamra nézve: szeretnék elvégezni egy intenzív angol nyelvtanfolyamot. Elkezdtem ugyanis egy gazdasági szakot egyetemen, estin, munka mellett tanulni. És úgy néz ki, a befektetett energia és sok munka meghozta a gyümölcsét. A diplomaosztón azonban még nem tudtam maradéktalanul együtt örülni a többiekkel. Nekem ugyanis a diploma megszerzéséhez még hiányzik egy nyelvvizsga is.

Szívesen megmenteném a diplomám egy intenzív angol nyelvtanfolyammal

Így hát elkezdtem keresgélni a különböző szolgáltatók között, amikor a nyelvoktato.hu-n rátaláltam a megfelelő intenzív angol nyelvtanfolyam lehetőségre. Ami egyből megtetszett és szimpatikussá vált a számomra a részükről az az, hogy nagyon bátorítóak a tanulással kapcsolatban. Senkit nem rekesztenek ki, sőt, mindenkit megerősítenek abban, hogy a nyelvtanfolyamot bármikor, bármilyen élethelyzetben érdemes elkezdeni. Hiszen ha belegondolunk, már a nyelvtanfolyam kezdete előtt rengeteg időt és energiát beleölünk a nyelvtanulásba, különösen az angol nyelv tanulásába. Sokan már az óvodában járnak játékos foglalkozásokra, de általános iskolában és gimnáziumban biztosan mindenki tanul angolul. Mégis, az iskolapadból kiesve, érettségi után sokan nem beszélik magabiztosan a nyelvet. Emiatt nem szabad szégyenkezni, de mindenképpen érdemes beiratkozni egy intenzív angol nyelvtanfolyamra, ami akár még a nyelvvizsgára is felkészít.

Nos, épp ezt tervezem én is. A nyelvvizsga megléte ugyanis feltétlenül szükséges a diplomámhoz. Sőt, az új, módosított szabályok értelmében most már sokkal szigorúbb az eljárásrend. Én mind a három évemet államilag támogatott képzésként végeztem el. Így ha 4,5 év alatt nem mutatok fel egy nyelvvizsgát, akkor kénytelen vagyok visszafizetni a három év támogatási díját az államnak. Márpedig ez jelentős költség lenne, amit semmiképpen nem szeretnék megkockáztatni. Ráadásul az angol világnyelv, így ha a jövőben azt szeretném, hogy bárhol komolyan vegyenek, szükségem is lesz arra, hogy folyékonyan és magabiztosan tudjak megszólalni angolul. Erre pedig azt gondolom, egy intenzív angol nyelvtanfolyam tudja a legjobb lehetőséget biztosítani. Úgyhogy hajrá nyelvtanfolyam, érkezem!