Minden pillanatban védeni kell a környezetet

Amikor a barátnőm megtudta, hogy babát vár elkezdett azon gondolkodni, hogy hogyan is tudna biztonságosabb környezetet biztosítani a babája számára Hiszen annyi kemikáliát használunk fel életünk során, hogy annak a káros hatása lehet a közeljövőben meg is mutatkozik. Ezért elkezdte az életükből, a háztartásukból kiiktatni a vegyszereket. Úgy gondolta, hogy könnyű dolga lesz, hiszen olvasott már erről, arról, hogy mit mivel lehet helyettesíteni, de az, hogy végleg átálljon a boltban megvásárolható tisztító, mosó, és mosogatószerekről azért kicsit nagyobb elszántságot igényel. Első körbe kezdte a tisztítószerekkel az átállást, hiszen azt állapotosan rögvest belélegzi, ahogyan takarít, ennek elkerülése érdekében a szódabikarbóna, ecet és citromlé kombinációira tért át. Szép eredményeket is ért el velük, még maga sem gondolta, hogy a vízkövet az ecet ennyire jól oldja. Ezen az elven felbátorodva, hogy a tisztításban ilyen sikereket ért el, kipróbálta azt is, hogy mi lenne, ha elhagyja a mosószereket is, hiszen, ha megszületik a baba, akkor a kis bőre sok mindenre érzékeny lehet, jobb elkerülni, hogy kiütéses legyen egy -egy ilyen készítménytől, inkább idejében kipróbálja, hogy hogyan tisztítja ki a ruhákat a mosódió, és hogy milyen hosszan tartó illatot tud biztosítani a mosóparfüm. Olyan jó eredményeket ért el, és a mosódió annyira jól bevált, hogy nem is gondolta volna, hogy azok a kis diók és, hogy a mosó dobban vannak, ilyen eredményt tudnak elérni. Nem is fog kísérletezni mosószerekkel akkor sem, amikor már a baba meglesz, hogy különböző babáknak ajánlott szereket használjon, ez a mosódió a legjobb megoldás, ami létezik.

napelem rendszerek ára

Ezen tudatosság jegyében döntöttek úgy a barátnőm és a férje, hogy még a baba születése előtt napelem rendszert is felszereltetnek a házuk tetőszerkezetére. Hiszen ha már ilyen jól sikerült azt, hogy nem használnak kémiai úton előállított szereket a háztartásukban, akkor az is egy jó irány lehet, hogy az energia szükségletüket egy alternatív módon állítsák elő. Ennek a legjobb módja, hogy napelemeket szereltetnek fel, egyfelől az előbb említett indokok miatt, másfelől pedig, és ez nem is volt burkolt szándékuk, hogy a felszereltetett napelem ára egyszer csak majd megtérül és majd akkor ingyen lesz a házuk által felhasznált energia. Minden cselekedetük mostantól arról szól, hogy minél kisebb lábnyomot hagyjanak a Föld ökológiai térképén, és minél élhetőbb környezetet biztosítsanak a születendő gyerekük számára. Bárcsak mindenki így gondolkodni, akkor amikor kiderül, hogy szülővé fog válni, hiszen a legjobb megoldás energia felhasználás szempontjából ténylegesen a napelem rendszer felszerelése.

De hát milyen is a jó napelem rendszer és kikkel érdemes felszereltetni, tették fel egymásnak a kérdést a barátnőm és a férje, hiszen minden a ketten nem voltak járatosak ebben a témában. Nagyon jól kitalálták, hogy napelem rendszerre szükségük van, de a milyet és a hogyant még nem döntötték el. Amikor egy gondolat megfogalmazódik, akkor mindenki agyába belefészkeli magát és addig nem hagyja nyugodni az embert, míg véghez nem viszi, így volt ez a barátnőmékkel is. Nem hagyta őket a gondolat és a kíváncsiság, úgyhogy az interneten addig kutattak olvastak, míg a legmegfelelőbb céget meg nem találták.

Első körben megszabtak maguk számára egy összeghatárt, amibe bele kell, hogy férjenek, nem lehet az, hogy a gyerek érkezése előtt túlköltekezzenek, de mindenképpen szerették volna ezt a projektet még a gyermek születése előtt lehozni, hogy már egy környezettudatosabb otthonba érkezhessen az új jövevény. Ennek érdekében egy kicsit szorította is őket az idő, hiszen a megrendelés, legyártatás, és a beszerelés is időigényes folyamat. Nem is beszélve arról, hogy további elvárásaik is voltak azzal a céggel szemben, akik beszerelik a napelem rendszerüket, ez nem más, mint, hogy legyen némi tapasztalatuk, ami leinformálható és az előzetes munkákról legyen dokumentáció, és egy vélemény sem árt, hogy azokat a munkákat milyen színvonalon végezték el.
Szinte csoda számba ment, hogy egy ilyen céggel találták szembe magukat az interneten. Mind amit kívántak ott volt egy helyen. A cégnek csodás honlapja volt, ez az első benyomás miatt fontos, szerintem az emberek többsége rögtön ítélkező, ahogyan a barátnőmék is, amely cégnek nem volt megfelelő a honlapjuk, ott nem is időztek sokat, mert látták, hogy már az első benyomásra, kicsire sem adnak, így nem felelt meg számukra. De ez a cég, ahol elidőztek, minden klappolt, minden egy helyen volt. Ahogyan azt szerették is volna, már a főoldalon olyan képes beszámolókat találtak, ahol elégedett megrendelők számolnak be arról, hogy hogyan is alakult az ő és a cég története, milyen kW teljesítményű napelem rendszert szereltek be, és hogy mennyire profi a csapat. Ennél több egy érdeklődőnek nem is kell, hogy árajánlatot kérjen. Így tettek a barátnőm és a férje is, olyan jó megoldás, hogy több fronton is lehet árajánlatot kérni, e- mailben, de még a telefonhívásra is készségesen válaszolnak a cég alkalmazottai. Szóval a barátnőm férje írt egy e-mailt a cégnek, melyben feltüntette a ház adatai, a fogyasztását, melyeket számlákkal tudott alátámasztani. Ezek fényében kérte az árajánlatot, hány darab napelemből állnak a napelem rendszerük és ezen napelem milyen kW -osoknak kell, hogy legyenek, hogy az egész ház energia szükségletét el tudják látni. Nem feltétlenül gondolkodtak abban, hogy még a központi rendszerbe is termeljenek, első körben a saját energia fogyasztásukat akarták lehozni. A cég napelem rendszerek ár kategóriában olyan árajánlatot nyújtott be a barátnőmék számára, hogy még ők is meglepődtek.
Több helyről is kértek már korábban árajánlatot, de ennél a cégnél napelem rendszerek ára olyan mértékben kedvező volt, hogy nem is gondolkodtak tovább. Ahogyan megérkezett az árajánlat, azon nyomban visszaigazolták és kérték a gyártás, és felszerelést. Miért is vártak volna, hogy ha a napelem rendszerek ára itt a legkedvezőbb. Már alig várták, hogy keressék őket, hogy mikor lenne alkalmas a szállítás. Nem is kellett erre sokat várniuk, pár héten belül meg is keresték őket, ami még nagyszerű ebben a cégben, hogy minden körülmények között a megrendelőikhez igazodnak és azt keresik, hogy nekik mikor felel meg az időpont. Ami nagyon szimpatikus volt a barátnőmnek és a férjének, nekem viszonylag sürgősebb volt a beszerelés és üzembe helyezés, hisz nemsokára szülők lesznek, akkor nem szerettek volna már ezzel foglalkozni. Így a lehető legkorábbi időpontra beszélték meg a szerelők érkezését. Azon a napon meg is érkeztek és minden olyan könnyedén a szakszerűen végbe ment, látszott, hogy a kiérkező szakemberek értik a munkájukat, és azon dolgoznak, hogy a megrendelők minél elégedettebbek legyenek a céggel. Ez a barátnőméknél is így volt, csodás céget találtak, és csak ajánlani tudják minden barátunknak őket.