Kevesebb vegyszert a háztartásba és a szervezetbe

Már nem is emlékszem, mikor vált mániámmá, hogy mindent, amit csak lehet, a legkevésbé bonyolult összetevőkből álló dologgal orvosoljak. Úgy értem, minden problémámat, nem csak a testem, ilyen módon is kezelhető bajait. Kevesebb vegyszert a háztartásba és a szervezetbe! – valami ilyesmi lehetne a mottóm.

És tényleg nem tudnám visszaidézni, ez honnan jött és miképp uralkodott így el rajtam, de ha az ember megszokja az ezen való gondolkodás rutinját, mindig keresi a természetesség útját, örömmel konstatálja egy idő után, hogy azt mindig meg lehet találni. A háztartási gépeimet például ecettel szoktam kezelni, és nekem tökéletesen beválik. Sőt, a fémes felületeket gyakran citromlével is átsúrolom. Azt tapasztaltam, igaz, hogy a rozsda így jobban elkerüli őket. Keresgélni kell a megoldásokat és egy csomó vegyszer száműzhető a házból, ami drágább is, és ki tudja, hosszútávon milyen hatásuk van. Például takarítás közben a belégzésüknek.

Hasonlóan vagyok a szervezetemmel is, amibe szeretek természetes alapanyagokból készült, immunerősítő dolgokat bevinni. Sokszor utánaolvastam már, bármi gondom akadt, hogy arra milyen megoldás jöhet szóba. Így találtam meg a Bioextra Grapefruit magot, amit rendszeresen rendelek egy weboldalról, aminek a címe: https://prevenciopatika.hu. Innen egyébként rengeteg dolog hozzáférhető, ha szeretnétek házhoz szállítást kérni az általatok használt, fogyasztott gyógyszerek beszerzése során. Sőt, ezen az oldalon szoktam utánaolvasni a legtöbb, természetességre törekvő módszernek is.

A https://prevenciopatika.hu oldal alján, van egy Blog-szekció, ahol rengeteg dologról tájékozódhattok. Ajánlom figyelmetekbe a “Gyógyszer nélküli hatékony védekezés a megfázás kialakulása ellen” című cikküket. Ha már így az ősz közepébe csaptunk.

Persze, nem vagyok túlzott fanatista. Van, amikor már bekövetkezett a baj. Egy hirtelen jött megfázásra, influenzára én mindig a Prevenció Patikától rendelek gyógyszert. Így elkerülhetem azt a kellemetlen félórát (néha van az több is), amit az orromat fújva a patika felé sétálva és ott sorban állva töltök. Ez még a társadalmi felelősségvállalással is összefügg. Ha betegek vagyunk, maradjunk otthon, kerüljük a kontaktolást. A gyógyszer már házhoz jön. A készpénzhasználatot is elkerülhetitek a Prevencióval, mert fizethettek otthonról, a rendeléskor.

De engem a Prevenció Patika szoktatott rá például a fokhagyma, vagy a ginseng használatára is, így állítom, hogy ritkábban vagyok beteg. Nézzetek szét a facebook-oldalukon is: https://www.facebook.com/prevenciopatika. Ott is legalább annyira sok hasznos ötlet, megoldás jön szembe, mint a weboldalon.

https://prevenciopatika.hu

No, de visszatérve az őszhöz és a sok megfázáshoz. A Prevenció Patika oldalán könnyen feltalálhatjátok magatokat, bár chaten segítséget is kérhettek tőlük. Ha mégsem az utóbbi megoldást választjátok, pusztán csak a “Vitaminok, ásványi anyagok” fül alatt találtok számtalan, célirányos alkategóriát: A-B-C-D-E-vitaminok, csontritkulás, haj-, bőr-, körömerősítés, magnézium, vitaminkombinációk külön gyerekeknek és felnőtteknek, vaspótlás, nyomelem és sópótlás, antioxidánsok, és még messze nem is értem a felsorolás végére. A szívemnek kedves, hogy külön alkategória van ezen a helyen a cukorbetegeknek fenntartott készítmények számára. Tényleg jó szívvel ajánlom ezt a megoldást. Mármint, hogy rendeljetek a https://prevenciopatika.hu-ról. Ahogy mondtam, ez egy ugyanolyan gyógyszertár, ahová ti is jártok, így kérdezzétek a munkatársaikat, ha valami nem világos. A Chat-gomb rendszeresen feltűnik mindenhol az oldalon, és kiválóan működik. Vigyázzatok magatokra, és nézzetek mindig utána, hogy mit vesztek be! Főleg így ősszel.