Én így készítettem fel a gyerekemet az első osztályra otthon

Mindig is híve voltam a házi megoldásoknak, hiszen ekkor én is pontosan tudom, hogy mi kerül a kozmetikumomba, tisztítószerembe, ételembe. A legtöbb tisztálkodószeremet ezért otthon, én magam készítem el, természetes alapanyagokból. Már szinte saját kis manufaktúrám van. Amire a legbüszkébb vagyok, az az illóolajos fertőtlenítő mosószerem. A kislányom, Kata bőre ugyanis eléggé érzékeny, ezért nem szeretném, ha valami bolti mosó gél vagy por még jobban kiszárítaná. A saját magam által készített mosószer viszont egyáltalán nem irritálja a bőrét, és ebből tudom, hogy egy tuti receptet sikerült összeállítanom.

Ha már így szóba jött a lányom, akkor büszkén újságolnám el azt is, hogy hamarosan első osztályos lesz! Olyan hamar megnőtt, mintha csak tegnap lett volna, hogy hazahoztam a kórházból. Az iskolára való felkészítés esetében is az otthoni megoldást választottam. Tudom, hogy vannak dolgok, amiket muszáj szakemberekre, pedagógusokra bízni, de találtam egy olyan megoldást, hála a Szilvia logopédiának, amellyel elegyíthetem a képzett profik tudását a saját módszereimmel. Elsősorban Kata íráskészségét, koordinációját és finommotorikáját szerettem volna fejleszteni, ehhez pedig tökéletes segítséget nyújtott a finommotorika-grafomotorika fejlesztése-íráselemek gyakorlása-iskola előtt oldal.

A Szilvi logopédia oldalán olyan szakemberek által összeállított feladatgyűjteményeket találhatunk, amelyek segítenek a gyerekeknek felkészülni az általános iskola kihívásaira. Azért nagyon szimpatikusak nekem ezek a kötetek, mert profi gyógypedagógusok és logopédusok munkásságára bízhatom magam, miközben én is folyamatosan nyomon követhetem Kata fejlődését azáltal, hogy együtt tanulunk. A könyveket ugyanis nem csak intézmények és szakemberek használhatják, hanem szülők is. A különböző könyvek használatához pedig segítséget is kapunk a Szilvia logopédiától, tehát nem kell attól tartanunk, hogy nem rendeltetésszerűen alkalmazzuk a feladatsorokat.

A finommotorika-grafomotorika fejlesztése-íráselemek gyakorlása-iskola előtt kiemelten fontos a véleményem szerint. Kata így sokkal könnyebben fogja venni az írástanulás által felállított akadályokat. Szerintem nagyon fontos, hogy az első osztályt egyből sikerélményekkel indíthassa, és ehhez jó alapot adnak a Szilvia logopédia kötetei. A feladatok fokozatosan nehezednek, így a könyv végére maradnak az összetettebb feladatsorok. Ha azonban úgy érezzük, hogy a gyerek már megérett a nehezebb feladatokra is, akkor nyugodtan variálhatjuk a sorrendet. A gyerekek ráadásul nagyon jól fognak szórakozni, hiszen a színes illusztrációk és a játékos, kreatív feladatok végig lekötik a figyelmüket.

A tudásanyagon és a megadott információkon felül a szolgáltatás minőségére sem lehetett egy rossz szavam se. A rendelés leadásától számítva már 36 órán belül meg is érkezett a könyv, így már aznap délután le is ülhettünk Katával egy kis játékos tanulásra. Ha online előre kifizetjük a rendelést, akkor számíthatunk erre a rendkívül gyors kiszállításra. Én csak ajánlani tudom a Szilvi logopédia kötetét. Ha a ti gyereketek is általános iskolába készül, akkor mindenképpen látogassatok el az oldalukra!