Néha nem elég a természetes tisztítás, és szakembert kell hívni

Igyekszem tudatosan megélni a hétköznapokat, a legkisebb részletre kiterjedően is. Amellett, hogy minimalizáltam az általam “megtermelt” szemetet azáltal, hogy csomagolásmentes termékeket próbálok vásárolni, a különböző tisztítószereimet is házilag készítem el, lehetőség szerint természetes alapanyagokból. Ehhez különböző fertőtlenítő hatású olajokat, illóolajokat és ecetet szoktam használni, de a mosódióval is próbálkoztam már. Mindig kísérletezgetek újabb receptekkel, hogy végül össze tudjam vetni, melyik is volt a leghatékonyabb.

A fürdőszobámat is próbálom minél kevesebb vegyszer használatával takarítani, ám sajnos elég régi a lakás, és ebből fakadóan a csövek, mosdókagylók, és a kád is. Újabban elég nehezen megy le a víz a fürdőszobai mosdólefolyón. Nagy nehezen, de meg kellett hoznom azt a döntést, hogy lefolyó tisztító vegyszert vetek be, ám végül ez sem használt. Rájöttem, hogy ahelyett, hogy mindenféle szert leöntök a lefolyón, sokkal egyszerűbb és ésszerűbb megoldás, ha szakembert hívok ki. Ő ugyanis egy pillanat alatt meg tudja állapítani, miből fakad a probléma, és megvannak a megfelelő eszközei a dugulás megszüntetéséhez.

Sajnos mivel nem olyan régen költöztem Budapestre, még nem sok alkalmam volt találni megbízható, bejáratott vízszerelőt. Kénytelen voltam hát az internet segítségét kérni, ami rövid időn belül eredményesnek bizonyult. Rátaláltam a vizgazfutesszerelo24.hu/vizszereles oldalra, ahol nem csak vízszereléssel kapcsolatos problémákon tudnak segíteni. Profi eszközökkel, és nagy tapasztalattal rendelkező vállalkozásról van szó, akik ha kell, akár egy órán belül is ki tudnak szállni a helyszínre. Ezen felül még ingyen tanácsadást is nyújtanak, kiszállási díjat pedig csak akkor kérnek el, ha valóban el is végeznek valamilyen munkát. Emellett telefonos ügyeletükön 0-24-ben elérhetőek.

Valószínűleg az évek alatt felgyülemlett szennyeződést, és a lefolyóba hulló haj okozhatta a dugulást. Nincs tudomásom róla, hogy a közelmúltban bármikor is kijött volna bármilyen szerelő a lakásba, úgyhogy éppen itt az ideje. Belenyúlhattam volna a lefolyócsőbe csőgörénnyel, és önthettem volna bele még tízféle vegyszert, egy ilyen dugulást úgysem tudtam volna magam megoldani.

Mivel elég korrektnek tűntek, arra gondoltam, érdemes felmérnem, hogy lenne-e esetleg egyéb javítani való a fürdőszobában, amivel megbízhatnám őket. A vizgazfutesszerelo24.hu/vizszereles oldalról kiinduló aloldalakat nézegetve megláttam, hogy kádfelújítással is foglalkoznak. Ez éppen kapóra jön, mivel szerettem volna az ősrégi, ütött-kopott fürdőkádat lecserélni. Kicsit utána olvastam az oldalukon, hogy mikor érdemes kádfelújításon gondolkodni.

Mivel én emeleti lakásban lakom, igen nehézkes lenne a régi fürdőkádat kiszedni a helyéről, lecipelni az emeletről, majd az új kádat felvinni, tekintve, hogy egy acéllemez kádról van szó. Nem is beszélve arról, hogy ez az egész művelet mekkora rombolással járna a fürdőszobában. Az új kádat megvásárolni, majd beszereltetni pedig eléggé költséges is lenne. Az én jelenlegi kádam esetében elégséges lenne egy újrafestés, ugyanis szerencsére eddig csak a zománc kopott el.

Annak is utána néztem, hogyan zajlik le egy kád felújítása, mivel már volt olyan ismerősöm, aki ezt magának oldotta meg, egy-két barát segítségével. Számomra viszont ez az egész annyira körülményesnek tűnt, hogy én egyedül nem mernék belevágni. A megfelelő kádfelújító zománc kiválasztását szintén inkább egy szakemberre bíznám.

Lehet, hogy a két különböző munkára, azaz a lefolyótisztításra és a kádfelújításra is másik embert küldenének ki, de ez így is van jól. Valahogy sokkal hitelesebbnek, és megbízhatóbbnak tűnik az a vállalkozás, ahol nem egy ember végez el minden munkát, hanem mindenkinek megvan a maga szakterülete. Egy szobafestőtől sem várnánk el, hogy művészi minőségű freskókat készítsen a nappali falunkra, pedig ő is festő. Remélem sikerül egy füst alatt szakszerű segítséggel megoldanom minden fürdőszobai gondot. Most már csak időpontot kell velük egyeztetnem. Ha pedig beválnak, az éves gázkészülék tisztításhoz is őket fogom hívni.