Környezettudatos kávéfőző?

Úgy gondolom és azt tapasztalom, hogy mindenre van ma már természetes megoldás, olyan alternatíva, ami segíthet visszaszorítani a környezetszennyezést. Tudjátok, hogy a saját életemben kezdek mindig minden változást és változtatást, és ha nekem sikerült, csak azután mutatom be nektek is.

Az egyik kedvenc projektem a természetes mosószerek és tisztítószerek elkészítése, tesztelése és kipróbálása volt. Nem mondom, hogy egyszerű volt, de abszolút megérte. Mióta többet használok olyan egyszerű kellékeket, alapanyagokat, mint az ecet vagy a szódabikarbóna, azóta több pozitív változás is történt az életemben. Sokkal több pénz marad a pénztárcámban a hónap végén. Ez hihetetlen, de így van! Konkrétan 10-20 ezer forintot is meg lehet spórolni ezekkel az egyszerű háztartási praktikákkal. Az ecet és a háztartási szódabikarbóna nagy kiszerelésben hihetetlen olcsó, és sokáig elég is. A gyerekek miatt sokat mosok, folyton koszosak a ruháik. Aztán ott vannak az ágyneműk, a takarók és pokrócok, játékok és a többi… Szóval egy kisgyermekes háztartásban biztos vagyok benne, hogy a pénz nem elhanyagolható szempont a háztartás “zöldülésekor”.

A pénz mellett én azt is megfigyeltem, hogy a szemetünk is kevesebb. Szódabikarbónát papírzacskóban veszek, ecetet ugyan műanyag flakonban, de azt meg lehet szelektíven gyűjteni, míg a kemikáliák műanyag üvegeit nem.

Amin sokat agyaltunk, az a kávé volt. A férjem hozott a háztartásunkba annak idején egy kapszulás kávéfőzőt. Én ezzel sose szimpatizáltam különösebben, de el voltam vele. Aztán amikor elkezdtem “ébredni” és elkezdtem jobban koncentrálni a zöld életmódra, a kevesebb hulladéktermelésre, akkor elgondolkodtam, hogy a kapszulás kávéfőző ebbe nagyon de nagyon nem illik bele. Persze most mit tegyünk, ha már megvan, használja az ember, kidobni ugyanolyan botorság lenne, mint venni egy másikat. Nem akartam volna a fogyasztói társadalom önámításába esni.

Így hát éveken át használtuk a kapszulást, mindaddig, míg nem régiben elromlott! De úgy elromlott, hogy a szervizben sem tudtak vele mit kezdeni, és hát meg volt már jó ideje, így garanciáról szó sem volt. Ezen felbuzdulva kértem a férjemet, hogy ezúttal válasszunk valami környezetvédőbb opciót. A bestmarkt.hu-n nézegettünk kávéfőzőket, és a hatalmas választék kicsit zavarba is hozott. Hát ez is a kapitalizmus meg a fogyasztói társadalom…

Én az automata kávéfőzőkbe szerettem bele, többeknél kóstoltam már a vele főzött kávét és nagyon meg voltam elégedve. Van abban valami kávéházi hangulat, hogy az egész kávészemekből frissen őrli a gép a kávét… Mmmm…

Kávéfőző vásárlás - BestMarkt

Azonban ezek a gépek elég drágák. Érdekes módon pont a kapszulás gépek ára ment most lejjebb. Szóval a Kávéfőző vásárlás – BestMarkt- nál nem olyan egyszerű. A választék mellett az is tetszik az oldalukon, hogy információt is adnak általában a termékcsoportról, amiből tájékozódni lehet a megfelelő termék kiválasztása érdekében. Például leírják, hogy mi az előnye egyiknek vagy másiknak, milyen kávéfogyasztási szokásokhoz melyik gép a legmegfelelőbb, stb. Ezek azért jó támpontot tudtak adni a mi döntésünkhöz is.

A Kávéfőző vásárlás – BestMarkt oldalán végül nem sikerült, mert rájöttem, hogy élőben akarom látni ezeket a gépeket. Hamarosan el fogunk menni az üzletükbe, és végre kiválasztjuk az új kávégépünket! Nagyon várom, mert már elegem van a kotyogós kávéból…