A nagy iker babakocsi dilemma

Anyukámhoz hasonlóan én is szeretem a rendet és a tisztaságot. Eddig ezzel nem is volt probléma: amíg egyedül éltem, vagy miután összeköltöztünk a párommal szépen mindig elpakoltunk és eltakarítottunk magunk után. Most azonban, hogy kiderült, hogy ikreket várok, kicsit aggódom, hogy hogy fogjuk tudni fenntartani az eddigi színvonalat.

Azonban nem csak a tisztaság kérdése foglalkoztat. Lassan közeledik a nap, amikor megszületnek a babák és szükség lesz egy csomó új holmira. Ami talán a legsürgetőbb, az egy babakocsi, mert hát valahogy haza kell majd őket vinni a kórházból.

iker babakocsi

Így hát nem húztam tovább az időt, rákerestem a neten, hogy milyen az iker babakocsi választék. Találtam olyat, amiben egymás mellett van a két kosár és olyat is, amiben egymás alatt-fölött, emellett vannak még olyan testvér babakocsik is, amiket nem ikreknek fejlesztettek, hanem olyanoknak, ahol van egy még nem túl nagy gyerkőc a születő csecsemő mellett. Na de nekünk ugye nem ez az érdekes, mert a mi babáink egyidősek lesznek. Szóval azon vacillálok, hogy melyik konstrukció lenne a jobb. Az alsó-felső kosaras megoldás előnye, hogy nem olyan gigantikusan széles, így nem foglalnám el vele a fél utcát és még az alagsori tárolóba is beférne. Ugyanakkor nekem nem annyira szimpatikus, hogy kialakítsak egy “alá-fölé rendeltséget” a gyerekeim között. Vagy netán cserélgessem őket? De talán a gyereknek az állandóság és a konzekvencia tesz jobbat. Hát nem is tudom.. Mondjuk az sem hátrány, hogy ha valamilyen okból kifolyólag csak az egyikükkel sétálnék, mert mondjuk a másik otthon alszik Apával, akkor egészen olyanná tudnám alakítani, mint egy sima egyszemélyes babaverdát.

Na de akkor nézzük a másik opciót, az egymás melletti mózeskosárral rendelkező iker babakocsit. Előnye, hogy a tesók egymás mellett lehetnek, egy szintben – tudom, hogy butaságnak tűnik, de egyformán éri őket a nap – és én is könnyebben tudok így rájuk figyelni, nem kell pipiskednem, vagy behajolnom egyikőjükhöz. Úgy érzem, hogy nekem ez lesz a megfelelő, egyértelműen erre hajlok és ez a verzió egyébként jóval olcsóbb is.

Ennek a modellnek egyébként öt pontos biztonsági öve van és az ülés dőlésszögét három fokozatba is lehet állítani. Mivel én elég alacsony vagyok, de a párom jó magas, ezért külön hasznos lesz számunkra, hogy a fogantyú több lépcsőben állítható. A kerekei tömörek, így nem áll fent a defekt lehetősége sem. Színre sajnos most csak szürkében érhető el, ami nem a legvidámabb egy babának, de mivel fiúk lesznek és amúgy is terveztem színes kiegészítőket venni, nem olyan nagy probléma.

A weboldalon böngészve láttam, hogy tudok még hozzá venni esővédő fóliát a tavaszi napokra és szúnyoghálót is a nyáriakra, illetve mindenképp be fogok szerezni egy helyzetjelző LED lámpát, ha esetleg este is sétálnánk a munkából hazatérő férjemmel kiegészülve. Hasznos lehet még két darab pohártartó a két csemetének, hogy a cumisüvegeket biztonságban tudjam tartani amikor épp nincsenek használatban. Akármilyen szuper is ez a babakocsi, szerintem beruházunk egy kókuszrost töltetű matracra is, mert arról nagyon jókat hallottam. Illetve mint alap felszereltség természetesen szükség lesz egy pelenkázó táskára és az utazó pelenkázó lapok is nagyon hasznosak lehetnek, ha például elmegyünk kirándulni vagy nyaralni valahova. Ilyen kicsiknél persze mindig történhetnek pelenkázási vagy evési “belesetek”, így nem maradhat ki a kosárból az extra matrac huzat sem.