Mibe kerül egy új cég bejegyzése?

Annyira elvetemült módon szennyezzük a környezetünket, hogy én magam már nem bírtam ezt tovább nézni. Úgy döntöttem, hogy én legalább nem járulok hozzá tovább az aktív környezet pusztításhoz. Az egyéni felelősségvállalás nagyon fontos fegyver lehetne a klímaváltozás és a bolygó megmentése érdekében. Személy szerint én lemondtam a szintetikus anyagokat tartalmazó kozmetikumokról és tisztítószerekről. Ami azt illeti, azon is elgondolkodtam, hogy a saját bio-mosószer üzletemet is beindíthatnám.

Alaposan utánajártam hát a témának, és próbáltam összeszedni minden a cégalapításhoz kapcsolódó fontos tudnivalót. Az egyik felmerülő probléma az a székhely bejegyzése lehet. Ameddig nem rendelkezek saját üzlethelyiséggel, addig hol legyen a székhely? Nem szeretném a saját lakásomat bejegyeztetni erre a célra. Ahogy a neten nézelődtem, megtudtam, hogy a székhelyszolgáltató Újlengyel területén IPA, azaz iparűzési adó nélkül vehető igénybe. Ezt egy nagyon kedvező feltételnek találtam, úgyhogy gondoltam jobban utánajárok a dolognak.

Így jutottam el végül a szekhelyszolgaltatas24.hu-ra. Innen tudtam meg, hogy a székhelyszolgáltatás Újlengyelben már lassan 30 éve IPA mentes. Ez a haladó szellemű település vezetésnek köszönhető, akik ezáltal igyekeznek a vállalatokat a Pest megyei Újlengyelbe csalogatni. Ez sikeres is volt, hiszen olyan magyar és nemzetközi cégek is megtalálhatóak itt, mint például a CIB Bank, a Morgan Stanley, vagy a General Electric. Arra jutottam, hogy még úgy is megérné ezt a helyszínt választanom, ha néha-néha ki kéne oda autóznom. Az 1-2 órás kocsikázás még belefér nekem. Annál is inkább, mivel az ügyintézés online is elvégezhető velük, nekem pedig csak egyszer kellene megjelennem a szerződés és a befogadó nyilatkozat aláírásához. A székhelyszolgáltatás Újlengyelben olyan előnyökkel is jár az IPA mentesség mellett, hogy nekem nem kell adminisztrációt fenntartanom, hanem a szolgáltató mindent elintéz nekem. Még a hatóságokat is fogadja helyettem, és ha kell, tárgyalót is biztosít. A postai ügyekkel sem kellene bajlódni, mert minden érkező levelet továbbítanak először szkennelve, majd minden hó végén ingyenesen postázva is. És így nem kell építményadót fizetnem, ami akkor lenne aktuális, ha a saját ingatlanomat jegyeztetném be székhelyül.

Ez a székhelyszolgáltató mindenképpen megbízhatónak tűnik, hiszen a NAV Pénzmosás és Terrorizmusfinanszírozás Elleni Iroda nyilvántartásában is szerepelnek, és a Bisnode is kedvező AA+ minősítést adott nekik pénzügyi stabilitás szempontjából. Aztán ott van még a több mint 10 éves tapasztalatuk, ami szintén nem elhanyagolható.

Az újlengyeli székhelyszolgáltatás ára mindössze 39.000 forint + áfa 6 hónapra, amihez egy hónap ingyen jár. Itt még a cégmódosítás és alapítás is ingyenes, szóval szerintem abszolút megéri a szekhelyszolgaltatas24.hu-t és Újlengyelt választani. Egyébként ez a cég Budapesten is elérhető két könnyen megközelíthető belvárosi helyszínen. Gondolkodóba ejtett ez az egész, és most már egyre elszántabbnak érzem magam. Szeretnék saját környezetbarát vállalkozásba fogni, és ehhez szívesen venném igénybe a szekhelyszolgaltatas24.hu segítségét. Ki tudja, jövőre ilyenkor már lehet, hogy büszke cégvezető leszek.