A fenntartható energia legalább annyira fontos, mint a természetes tisztítószerek

Amióta nem csak felelős állattartó, de bizony büszke és boldog édesanya is vagyok, még az eddigieknél is jobban odafigyelek arra, hogy miféle anyagok kerülnek be a háztartásunkba és azzal miként érintkezik a gyermekem és a házi kedvenceink. Nagyon fontosnak tartom a megfelelő higiéniát, ugyanakkor nem szeretném mindezt különböző vegyszerekkel elérni. Az egyik kedvenc házi praktikámat még nagyanyámtól tanultam, ami nem más, mint az ecet számos felhasználási módja, ugyanis kiválóan tisztít és fertőtlenít, és nem, nem lesz minden ecetes szagú, ha megfelelően járunk el! De nem csak a tisztítószereket választom ki különös odafigyeléssel, hanem a tisztálkodószereket is. A színezékektől, SLS-től és esetlegesen allergizáló hatású illatanyagoktól mentes termékeket keresem és preferálom, és ebből bizony nem engedek! Magam is világéletemben rosszul voltam az erős illatú öblítőktől, aeroszoloktól, nem is csoda, azok után, ami bennük van… Szóval nem csak a szeretteim, hanem a saját érdekemből is távol tartom magam a vegyszerektől! Az utóbbi évek nagy divatjától, a gyertyázástól is kivagyok teljesen, ha mégis szeretnék egy kis meghitt hangulatot itthon, növényi alapú gyertyát választok (pl. szójagyertyát), olyan egyéb részletekkel, amik biztosítják, hogy nem káros az egészségre az égetése. Lehet, valakinek ez furcsa, de nekem ez a természetes…

Ugyanígy figyelemmel követem az élet többi területén is az újabbnál újabb, fenntartható megoldásokat. Az egyik ilyen kiemelt topik az utóbbi időben a fűtés megoldása volt számunkra. Szerettem volna minél részletesebben tájékozódni a témában, így nagyon megörültem, amikor felfedeztem a futesrendszerek.hu weboldalát az egyik esti internetes kutakodásom során. “Elektromos hősugárzó” – épp erre a keresőkifejezésre futtattam le egy böngészést, és szerencsémre éppen az imént említett futesrendszerek.hu oldalra bukkantam, ahol sokkal, de sokkal több hasznos információt kaptam, mint amire valaha számítottam. Elektromos hősugárzó, mint átmeneti megoldás azért vetődött fel a gondolataimban, mert – ahogy a honlap a szócikknél írja is – a szeszélyes idő miatt előfordulhat, hogy a kellemes meleget hirtelen hűvösebb idő követi, ebben az esetben pedig gyors megoldást tud kínálni a már említett eszköz. Elektromos hősugárzó és infra hősugárzó az első kettő opció, amit bemutat a site, ugyanakkor kiemeli, hogy fontos, hogy az igényeinkre szabott megoldást találjuk meg. Azt hiszem, ebben mindenképp segítenek ezek az adatok, amiket összegyűjt az oldal. Sőt, árajánlatot is tudunk tőlük kérni egy ennek a célra dedikált űrlap képében, ahol az otthonunk, azaz a fűtendő terület(ek) adatait, valamint az elérhetőségeinket megadva megtehetjük a lépést afelé, hogy egy új, korszerű, és végül, de nem utolsó sorban hosszú távon is fenntartható megoldás szülessen az otthonunk melegét biztosító rendszer kiválasztásakor.

A másik fontos topik, ami mellett nem mehetek el, az a napelem. Elektromos hősugárzó volt az első dolog, aminek utánaolvastam, ez pedig a második. Napelem rendszer tekintetében is számos megoldás áll rendelkezésünkre, mindez pedig azt jelenti, hogy például az elektromos fűtésünket is gyakorlatilag költségek nélkül üzemeltethetjük a segítségével! Ha a napelem rendszerek különböző típusait szeretnénk megismerni, akkor három fajtát különböztethetünk meg a sorban, ezen pedig a következők: a szigetüzemű, a hálózatra visszatápláló, valamint a hibrid napelem rendszer. Mennyibe kerül? Mennyi idő alatt térül majd meg a befektetés a napelem hálózat kiépítésébe? Alkalmas-e egyáltalán az otthonom ahhoz, hogy napelem rendszerrel termeljek energiát az otthomban? – ha ezek vagy ehhez hasonló kérdések merültek fel benned, nagyon ajánlom a futesrendszerek.hu napelemekről szóló cikkeit és bejegyzéseit, de ha még ezek után is kérdéseid lennének, csak bátorítani tudlak, hogy keresd fel a szakembereiket és ők biztosan készséggel eligazítanak majd! Annyi bizonyos – és ezt én is elmondhatom, hiszen a weboldalon is feltüntették -, hogy részletesebb összeget, kalkulációt, azaz napelem rendszer árajánlatot majd csak azután tudnak mondani, hogy a helyszíni felmérés megtörtént a kiépítendő területen.

Elektromos hősugárzó

Az elektromos fűtésrendszer és a napelem rendszer szerény véleményem szerint nagyon jó befektetés, ugyanis nem csak az egyik legkorszerűbb megoldás, de költséghatékony is. Számunkra nem volt kérdés a férjemmel, hogy emellett tesszük le a voksunkat, hiszen ha már belevágunk egy sok munkával járó felújításba, akkor olyan végeredményt szeretnénk, ami évtizedekig komfortos lesz számunkra. Ha ti is belevágnátok egy ilyen projektbe, keressétek fel a futesrendszerek.hu weboldalát, ahol minden szükséges infót megtalálhattok! Remélem, hogy sokatok számára lesz hasznos ez a kis bejegyzés!