Egy klímát akartam, megkérdeztem az ismerősömet

Mostanában egyre jobban odafigyelek arra, hogy környezettudatos legyek, vagyis hát, igyekszem az lenni, mert van még mit gyakorolni. Azt hittem, hogy nagyon egyszerű átállni, de a helyzet az, hogy egyáltalán nem. Rájöttem, hogy a környezettudatosság ténylegesen egy tudatos dolog, mindig nyitva kell tartanom a szemem és figyelnem. Persze az ilyen apróságok, mint a szelektív hulladékgyűjtés megy, ha ki vannak helyezve különböző kukák, akkor mindig abba dobom a szemetem, amelyikbe az való, de tudom, hogy ez egyáltalán nem egy nagy lépés. Sajnos azok közé az emberek közé tartozom, akik nehezen mondanak le dolgokról, és az egyszer használatos dolgokat sokkal higiénikusabbnak tartom. Úgyhogy valójában ahhoz, hogy tényleg környezettudatos legyek nem csak a szokásaimon kellene változtatnom, hanem a gondolkodásmódomon is, ami szörnyen nehéz dolog.

De, igyekszem apró lépésekben ugyan, de tenni azért, hogy létrejöjjön ez a változás egy bizonyos szintig. Például, a mosáshoz már használok természetes dolgokat: mosószódát és mosódiót is.

De ahogy már említettem, sajnos nem tudok mindenről lemondani, amivel szerintem nincs is semmi baj, főleg a mai modern világban. Egy ismerősöm nemrég szerzett be egy klímát, és az én fejemben is megfogant a gondolat, így írtam is neki, hogy kikérdezzem.

Először csak annyit írt, hogy „klíma debrecen”, mert azt mondta, hogy így biztos könnyen meg fogom találni a céget, akiktől vette a klímát, de legalábbis tuti, hogy ezt nem fogom elfelejteni. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a klímák Debrecenben elérhetőek kizárólagosan.

Akiket ajánlott, az egy olyan cég, akiknél miután megvásárolta a klímát, fel is szerelték az otthonában. A megrendeléssel egyidejűleg fel is kerül a vevő a „felszerelési” listára, így várhatóan jóval kevesebb idő alatt felszerelik a klímát, mintha külön egy szerelőt hívnánk. És maga a beszerelés is benne van az árban, úgyhogy ez egy ilyen szuper kis kombináció.

A megrendelés menete is nagyon egyszerű, mert a honlapjukon keresztül lehet intézni: van egy megrendelő űrlap, amit ki kell tölteni. Meg kell adni minden adatot: név, cím és elérhetőség, illetve ki kell választani egy legördülő menüből a megvásárolni kívánt klímát. Ezzel még a konkrét megrendelés nem történik meg, mert természetesen azt meg kell erősíteni, így a cég hívja fel az ügyfelet néhány napon belül, hogy ez megtörténjen. Ha pedig telefonálnak, akkor a megrendelés megerősítése után, a beszerelésre is megadnak egy időpontot.

Mert természetesen többféle van, több márka közül lehet választani, van olyan márka, amelyikből több típus is van, de a teljesítmény szerint is lehet dönteni.

Én ugyan még nem döntöttem el, hogy melyiket válasszam és sajnos a jelenlegi időjárás sem éppen sürgetően hat rám, de egészen biztos, hogy innen fogok vásárolni, hiszen nem is kell jobb ajánlólevél egy ismerős pozitív tapasztalatainál.