A fürdőszoba bútor kiválasztása a Te igényeidnek megfelelően

A fürdőszoba bútor kiválasztása a Te igényeidnek megfelelően – sokat találkozunk ezzel a mondattal, de tudjuk, hogy mit is jelent igazán?

Főként mi, nők hajlamosak vagyunk arra, hogy a szépséget előtérbe helyezzük a praktikussággal szemben. De ilyenkor érdemes belegondolni abba, hogy mennyire is praktikus az olyan nagyon vágyott fürdőszoba bútor.

Már korábban írtam arról, hogy hogyan választottam ki a konyhabútoromat, milyen szempontoknak kellett akkor megfelelnie az ideális konyhabútornak.

A fürdőszoba esetében is nagyjából hasonló kritériumoknak kellene megfelelnie a bútorzatnak. A legfontosabb minden berendezésnél az, hogy megfeleljen a funkciójának. Főként mi, nők hajlamosak vagyunk arra, hogy a szépséget előnyben részesítsük a praktikussággal szemben. Pedig az a legjobb, ha egy fürdőben ezt a kettőt ötvözzük

De hogyan is működik a fürdőszoba bútor kiválasztása a Te igényeidnek megfelelően?

Először persze jó, ha egy kis inspirációt gyűjtünk más honlapokról, mások fürdőszobáit tanulmányozzuk. Jó lehet, ha találunk egy olyat, ami adottságait tekintve hasonlít a miénkhez. Ha nagyjából a méretei ugyanazok, akkor meg tudjuk határozni, hogy az adott bútor jól nézne – e ki a mi fürdőszobánkban is.

Fontos átgondolnunk, hogy mikor és milyen időtartamokra használjuk inkább a fürdőszobánkat. Bármennyire is vonzó lehet egy kád, hogyha havi 1-2 alkalommal fürödnénk csak benne, és inkább zuhanyzásra használnánk a többi napon, mondhatni, hogy pénzkidobás. Persze az lenne a legjobb, ha kádat és zuhanyzót is tudnánk beszereltetni, de persze ez nem minden esetben lehetséges. Egyrészt mert nagyon költséges lenne, másrészt pedig mert nem minden fürdőszoba engedi ezt meg a kialakításából fakadóan.

Ha sikerült eldöntenünk, hogy zuhanyzót, vagy kádat vegyünk, akkor jöhet a többi részlet megtervezése.

A fürdőszobában a legjobb, ha sikerül teljesen kihasználnunk a rendelkezésre álló helyet, hiszen sok mindent szoktunk itt tárolni. Vannak, akik itt tárolják a mosógépet, ennek is el kell férnie. A tisztítószereknek is sokszor itt a helye, így alaposan meg kell fontolnunk, hogy milyen bútorokat vegyünk.

A beépített mosdókagyló például ideális választás lehet, mert a mosdókagyló amúgy is nagy helyet foglal el, és nem is szép látvány a cső, amin a víz folyik le. Ha egy szekrénybe építjük ezt be, akkor esztétikailag is jól járunk és praktikus is, mert pakolni is tudunk mellé. És tapasztalatból mondom, egy fürdőszobában sosem lehet elég polc. Ha nekem lenne plusz egy szekrényem, akkor azt is teleraknám, ebben biztos vagyok.

A fürdőszobában gyakran magas a páratartalom, nedves hely, ezért figyelnünk kell arra, hogy minden bútorunk olyan anyagból legyen, ami bírja a vizet, hogy ne menjenek hamar tönkre. Nekem az is egy szempont volt, hogy ezek a bútorok a természetes anyagokból készült tisztítószereket is kibírják. Persze, ezek a tisztítószerek sokkal kevesebb kémiai anyagot tartalmaznak, de esetenként nem kezelhetünk velük bármilyen felületet.

Takarítás szempontjából sem mindegy, hogy kádat vagy zuhanyzót választunk, mert a kád mellett megülhet a víz, ha nem megfelelően van betéve, azt pedig nehezebb lehet takarítani. Bár a fürdőszobával nem szokott gondom lenni, egy kis szódabikarbóna és ecet csodákra képes!

Szerencsére nagyon egyszerű fürdőszoba bútort vásárolni a mai világban, mert rengeteg bolt van, ami kifejezetten fürdőszobákra szakosodott, de ha nem szeretnénk egy ilyen, kicsit drágább boltban vásárolni, akkor az egyszerű, általános bútorvoltok is megteszik. Már nem csak a fővárosban lehet a népszerű bútorvoltokat megtalálni, vidéken is egyre több helyen elérhetők.

Egyre nagyobb teret hódít viszont az újrahasznosítás, nem csak a hulladékgazdálkodás területén. egyre többen vesznek használt árucikkeket, és én is nagy támogatója vagyok ennek. Nem kell ugyanis mindig mindenből újat venni, ha használtan is tudunk jó állapotút szerezni.

Az interneten rengeteg olyan eladós oldal van, ahol használt tárgyakat lehet venni, így berendezési tárgyakat, bútorokat is bőven talál az ember.

Sokszor olcsón lehet kiváló minőségű bútorokat venni, ezeket pedig mi magunk is felújíthatjuk, csak egy kis kreativitás szükséges hozzá.

Éppen nem olyan régen láttam egy videót, amiben egy fürdőszoba szekrényt újítottak fel. Nem kellett hozzá sok minden, csak festék, lakk, ecsetek és persze kreativitás.

Ebben a videóban egy régi fa szekrényt festettek le fehérre, majd a lapjára márvány mintázatot festettek. Hogy ne repedezzen le a festék, lelakkozták.

Rengeteg ehhez hasonló felújító videó kering a neten, amiből ihletet lehet meríteni. Ezek lépésről lépésre leírják a felújítás menetét, ezért szerintem mindenki meg tudja csinálni ezeket az egyszerű változtatásokat.

Így nem kell mindig újat vásárolni, átalakíthatjuk a meglévőt, vagy vehetünk használtat is, amit a saját igényeinkre szabhatunk.

Nem ritka az sem, amikor nem előre megtervezett búrotokat vásárolnak az emberek, mert egyedi tervezésre is sok helyen van lehetőség. Ezek a bútorok azok, amik egészen biztosan megfelelnek minden igényünknek. Persze ehhez mérten az áruk is sokkal borsosabb.

Az a legjobb, ha olcsón tudunk jó bútorokhoz hozzájutni, de nem szabad átesni a ló túloldalára és nem szabad mindent megvenni csak azért, mert olcsó. Minden vásárlásunkat alaposan meg kellene terveznünk, és akkor a fürdőszobánk is olyan lesz, amilyenre valóban szükségünk van. Nem szabad mindig az első lehetőséget megvenni, mert később lehet, hogy megbánnánk azt. Mindig tájékozódni kell és a lehetőségeinkhez mérten a legjobbat kell választanunk.

Ajánlom, hogy fürdőszoba felújítás vagy berendezés előtt olvassátok el a furdoszobaotletek.hu cikkeit, mert sok remek tanácsot lehet itt találni. Vannak képek is pár fürdőszobáról, az aktuális divatokról is lehet olvasni.

Bár én nem tartom annyira bölcsnek, ha kifejezetten csak az aktuális fürdőszoba divat szerint rendezzük be, mert ez a divat folyamatosan változik és képtelenség mindig igazodni hozzá. Azt ajánlom, inkább találjuk meg a saját stílusunkat s azt igyekezzünk vegyíteni a divatosabb kiegészítőkkel, amiket hamar le is lehet cserélni, ha rájuk untunk.

De egy csempét például nem lehet évente cserélni, Vagyis lehet, csak nem ajánlott. így ennek az esetében mindenképpen figyelnünk kell arra, hogy olyan színeket válasszunk, amiket tényleg szeretünk és jól is néznek ki. Egy kisebb szoba esetén javasolt világosabb csempékkel dolgozni, mert nagyobbnak hathat tőle a tér.

A furdoszobaotletek.hu oldalon például a csempe kiválasztásával kapcsolatban is rengeteg ötletet lehet találni. Vannak ugyanis olyan apró kis taktikák, amikkel az egész fürdőt fel lehet dobni, nem kell csak az egyszínű csempékhez vagy járólapokhoz ragaszkodni.

Az sem mindegy, hogy egy kis és egy nagy fürdőszobában milyen bútorokat helyezünk el. Egy kis fürdőben jobb, ha helytakarékos tárolási megoldásokat választunk. Említettem már a szekrénybe épített mosdókagyló előnyeit, de a lebegő polcok és a tükrös szekrények is jó megoldásnak bizonyulnak. Persze arra is figyelni kell, hogy ne zsúfoljuk tele a fürdőnket.

A kulcs szerintem a rendezett, átlátható fürdőszobában rejlik. Sokan úgy vagyunk vele, hogy a fürdőben pihenünk, ott töltődünk fel, hosszas fürdőket veszünk. Szerintem ahhoz, hogy egy fürdő igazán relaxáló legyen, nagyban hozzájárul az is, hogy milyen a környezet.

Itt pedig csak ismételni tudom magamat, egy harmonikusan berendezett fürdőszoba kulcsa a megfelelő tervezésben rejlik. Éppen ezért kell mindent alaposan átgondolnunk, hogy az eredmény olyan legyen, mint az Instagram-on is látott divatos fürdőszobák.

A tervezés fázisában pedig sok segítséget nyújthat, ha videókat, képeket nézünk, vagy ezzel kapcsolatos cikkeket olvasunk újságokban, vagy az interneten, mondjuk a furdoszobaotletek.hu-n.