Környezettudatosság minden téren? Simán lehetséges!

Ez a század minden téren erről fog már szólni, így nem csak természetes tisztítószerek és mosószerek terén lehetünk tudatosak, zöld szempontból, hanem nagyjából mindenben. Ne feledjük, ez a vonal személyes egészségünkről is szól, nem csak a bolygó egészségéről, de ha felelősek vagyunk a gondolkodásunkban, mindkettő szempontot egyaránt előtérbe helyezzük.

Nézzünk akkor egy másik területet: hőszivattyús fűtés például ma már nem csak a medence fűtése esetében kerülhet szóba, ha otthonra szeretnénk. És azért tényleg messze nem csak egy medence fűtése lehet olyan jellegű feladat, hogy ilyen korszerűsítésbe kezdjünk, mert egy jóval kisebb ingatlan esetén vehetünk már jóval kisebb kapacitású hőszivattyút. A rifeng-hoszivattyu.hu oldalán például azt is átbogarászhatjuk, mennyi és milyen fajtákból választhatunk, és egész olcsón. Van egy Árak menüpont is ott az oldalon, úgyhogy ennek is azonnal utánanézhettek, mit takar az olcsóság.

Imádom, hogy minden ilyen nagyszerű, korábban nagyléptékű változtatás az ilyen társaságoknak köszönhetően mindenkinek elérhető lesz éveken belül. Azt hangsúlyozzák környezetvédelmi szempontból, hogy a hőszivattyús megoldás nagyjából 40-60% energiát takarít meg. Nem károsítja sehogy a környezetét az ilyesmi (szemben a gázfűtéssel), és a földkollektoros szivattyútól a talajszonda fúrásáig mindenféle megoldás, a családi házunk számára is lehetséges, így elbúcsúzhatunk a károsanyagok kibocsátásától, és a nagy szolgáltatóktól való teljes függőségtől egyaránt.

Persze, abba a túlzó másik véleményszélsőségbe sem akarok beleesni, hogy azt állítom, a hőszivattyú a környezetvédők hóbortja csupán. Dehogyis az! A medence fűtése esetén is gondoljunk rá azért, mert nem mindenki akar lemondani bármi extra kényelemről. Ha medence a hobbi, akkor medencét kell létesíteni, amennyiben az ember megengedheti magának. Vannak kifejezetten medencefűtő hőszivattyúként árult dolgok. Például: MEETING úszómedence hőszivattyúk.

Ennyire kitágult a világ, nem győzöm ismételni. A rifeng-hoszivattyu.hu oldalt azért ajánlom ennyire, mert általánosságban is felvilágosítást talál az ún. “nézelődő érdeklődő” is, aki még nem tudja pontosan, mit szeretne, de talán itt megtalálja. Nem fukarkodnak ugyanis a részletes bemutatókkal és az általános tájékoztatókkal, ismeretterjesztő cikkekkel sem. A tudatosság ebben áll: az olvasásban, információszerződésben.